”Jag kan bevisa att Arafat är terrorist”

Sharon reser till USA för att övertyga Bush

NYHETER

En kvinna och två barn sköts ihjäl av israeliska soldater nära staden Jenin på Västbanken i dag.

Samtidigt flög Israels premiärminister Ariel Sharon till USA för att träffa president George W Bush.

En kvinna och två barn dödades av israeliska soldater nära staden Jenin på Västbanken i dag, uppger israelisk militär och palestinska källor.

De tre befann sig i byn Zababida när soldaterna öppnade eld och dödade dem. Strax innan hade en oförklarad explosion förekommit nära en israelisk stridsvagn; möjligen blev soldaterna nervösa.

Israel har sedan den 29 mars invaderat ett stort antal palestinska städer och byar på Västbanken. Den senaste tiden har det sagts att armén har dragit sig bort igen. I själva verket har de lämnat centrum av städerna men stannat kvar utanför, beredda på ett snabbt intåg igen. Många friktionspunkter kvarstår mellan palestinier och israelisk militär.

Sharon till USA

I dag flög Israels premiärminister Ariel Sharon till USA för att träffa president George W Bush och övertyga honom om att Yassir Arafat måste tvingas bort från den politiska process som Sharon föreslår för att lösa Palestinafrågan.

Under den kommande veckan ska Sharon även träffa företrädare för kongressen - traditionellt mer Israelvänlig än utrikesdepartementet i Washington - och tala inför den proisraeliska kamporganisationen Anti-Defamation League.

Konferens i juni

Sharon har med sig en 91 sidor tjock bunt ”bevis för att Yassir Arafat är terrorist”, påträffade i Ramallah, uppger israeliska tidningar. De skriver också att Sharon definitivt vill avfärda alla krav på att Israel skall utrymma bosättningar på de ockuperade områdena.

Han vill också diskutera planerna på en internationell konferens om Mellanöstern någonstans i Europa under juni.

Det är troligt att president Bush försöker övertala Sharon att godta att palestinierna betraktar Arafat som sin ledare.

TT/aftonbladet.se