Bödvar talar ut om sina skador

”Läkarna säger att jag haft tur”

NYHETER

ÖSTERSUND

Bödvar Bjerke fick i går lämna sjukhuset.

Nu måste han vila i två månader.

- Jag har väldigt många frakturer i ansiktet. Läkarna säger att jag har haft tur.

Foto: JOACHIM LUNDGREN
"det är läskigt" Pernilla Wibergs pojkvän Bödvar Bjerke minns inget av vad som hände. "Det är läskigt. Enligt läkarna är det tveksamt om jag någonsin kommer att minnas eftersom jag fick en hjärnskakning", säger han.

Pernilla Wibergs pojkvän Bödvar Bjerke, 31, är tränare för det svenska aplina damlandslaget. I tisdags festade han och ett tiotal andra nordiska skidtränare i ett rum på Storliens högfjällshotell.

Strax före midnatt hittades Bödvar Bjerke liggande på marken på baksidan av hotellet. Han var blodig i ansiktet och flögs till Östersunds sjukhus i ambulanshelikopter.

I går morse skrevs Bödvar Bjerke ut från sjukhuset. Över telefon berättade han senare för Aftonbladet om sina skador.

Minns ingenting

- Jag har frakturer på benen kring ögonen och övre käkbenen på båda sidor. Ett ben vid örat har flyttat sig en centimeter. Dessutom är näsbenet klyvt itu och trumhinnan är spräckt på vänster öra, sa han.

I fredags genomgick Bödvar Bjerke en lång operation.

- De gjorde flera ingrepp på en gång. Läkarna säger att skadorna omöjligen kan ha uppstått genom ett fall från balkongen. Då skulle jag haft andra skador på kroppen.

Bjerke har dock fortfarande inget minne av hur skadorna uppstod.

- Jag kommer inte ihåg själva ögonblicket och det är läskigt. Enligt läkarna är det tveksamt om jag någonsin kommer att minnas eftersom jag fick en hjärnskakning.

Ögonen klarade sig

Nu väntar en svår tid för Bödvar Bjerke.

- Läkarna har ordinerat vila i två månader. Jag får inte anstränga mig fysiskt och inte doppa huvudet i vatten på grund av trumhinnan. Det kan bli svårt att duscha (skratt).

- Men det kunde ha gått mycket värre. Ögonen klarade sig oskadda trots att benen runt omkring krossades.

Pernilla Wiberg har ägnat stor möda åt att kartlägga vad som hände på hotellet. Men ännu fem dagar efteråt har misshandeln inte polisanmälts.

- Jag har varit i kontakt med polisen och fått veta att anmälan kan vänta. Under tiden hjälper vi dem med att göra efterforskningar, säger hon.

Hans Österman