13-åriga dottern våldtogs av två

Bilderna på övergreppen las ut på nätet

NYHETER

Det är inte ilska som syns i hennes ögon.

Det är hat.

- Dessa två vuxna män hittade min dotter på en ungdomschatt, de lurade henne och de förgrep sig på henne. Flickan var 13 år, tänk, 13 år och förstörd för mycket, mycket lång tid.

Foto: ÅSA SJÖSTRÖM
En bekant upptäckte bilderna De män som utnyttjade den 13-åriga flickan lade ut bilder av övergreppen på nätet. En bekant hittade bilderna ett halvår efter händelsen. Först då fick mamman (på bilden) veta vad som hade hänt.

Hon har polisanmält de båda männen. En av dem är förhörd av polisen och han har erkänt den del av övergreppet han stod för.

För ett år sedan chattade flickan på en mycket populär ungdomssida med en jämnårig pojke. Efter en tid gick hon hem till honom.

Där fanns ingen pojke - utan två män, mellan 25 och 30 år.

Hon drogs in i lägenheten och de övermannade henne.

De tog bilder på den skräckslagna flickan

Hon var mer än rädd, skräckslagen inför deras styrka, paralyserad av deras råhet, vettskrämd av deras språk och hot.

Den ene tog bilder på den andres hänsynslösa övergrepp.

- Jag vet inte hur länge hon var där inne. Det har hon inte talat om, men hon var där tillräckligt länge för att de skulle kunna göra tillräckligt mycket för att förstöra henne, kanske för hela livet. Det vet vi inte än, säger hennes mamma.

Hon är en kvinna på drygt 40 år, hon har två barn hemma. Hon arbetar hårt och hon hinner inte se allt, inte höra allt.

Dottern berättade inte vad hon varit med om.

Däremot började hon att duscha onormalt mycket, hon började stanna inne på sitt rum, började ligga i sin säng hela dagar, hon började äta allt sämre.

- Jag trodde att det var en tonårsgrej. Jag var rädd för att hon var på väg in i anorexi. Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig vad som hänt, säger mamman.

"Det var en sådan chock"

Det dröjde ett halvt år innan hon fick veta genom att en bekant hittat bilderna på flickan på internet. Den fotograferande hade lagt ut dem.

- Det var en sådan chock, att det inte går att beskriva. Jag lever än i den chocksituationen.

Flickan mår fortfarande mycket dåligt, skolarbetet är nästan nerlagt, hon går i terapi hos en psykolog, hon vill inte umgås med sina vänner.

- Det är för att hon skäms. Hon tar på sig skulden för det som hänt. Psykologen försöker att tala om för henne att det inte var hennes fel, men hon gick ju dit och då tänker hon att det är hennes fel, säger mamman.

- Jag vill berätta det här för att varna alla föräldrar. Jag vill att alla föräldrar ska prata med sina barn om chattandet. Att det kan vara farligt.

- Speciellt när den chattande "pojken" börjar prata om att ta bilder på dem, att han kan ordna modelljobb.

Rädda barnens råd till föräldrar:

Per-Iwar Sohlström