Brevlådebombaren i USA identifierad

Beväpnad och farlig enligt FBI

NYHETER

FBI har identifierat en misstänkt som brevlådebombaren. Han heter Luke Helder, är 22 år och beskrivs som beväpnad och farlig.

I breven som han har lämnat tillsammans med bomerna skriver han att ”jag skaffar mig uppmärksamhet på det enda sätt som jag kan”.

Foto: AP
FBI släppte i kväll den här bilden på den misstänkte brevlådebombaren Luke Helder.

FBI offentliggorde i dag vem de misstänker för brevlådebomberna som skakat USA den senaste tiden. Han heter Luke Helder, är 22 år, har mörkt hår och gröna ögon. Han sågs senast i Texas där den senaste brevbomben hittades.

Den påminner om de 17 bomber som hittats i andra stater, uppger FBI.

De tidigare bomberna har hittats i brevlådor i Iowa, Illinois, Nebraska och Colorado. Sex människor skadades i förra veckan.

Regeringskritiska brev

FBI uppgav redan i går att de misstänker att en enda person som söker uppmärksamhet ligger bakom brevlådebomberna.

FBI sade att de baserade sin teori på att de maskinskrivna brev som var fästade vid bomberna var skrivna i jagformoch att bomberna påminde om varandra.

Bombmannen är mycket kritisk mot regeringen. I det brev som följer med bomberna skriver han: ”Om regeringen kontrollerar vad du vill göra, kontrollerar den vad du kan göra”.

"Det finns ingenting som heter död"

Han verkar även vara fixerad vid döden. Han skriver att ”det finns ingenting som heter död. De människor som jag har avlägsnat från den här verkligheten är inte alls döda”.

Han skriver också: ”Jag skaffar mig er uppmärksamhet på det enda sätt som jag kan”.

Postutbärningen i mellanvästern har varit inställd sedan i lördags på grund av brevbomberna. Arbetet återupptogs på måndagen.

Bomberna beskrivs som knappt decimeterlånga stålrör, fyllda med sprängmedel, anslutna till ett litet 9-voltsbatteri.

Pernilla Fagerström