”Vi är störst bäst och vackrast”

NYHETER

Nu på söndag åker cirka 2 000 blåränder till Sundsvall på en av årets största bortaresefester. Det är dags för den årliga 1000-mannainvasionen, bortaresan då vi tar över en hel stad och festar loss till livespelning med mera.

Där jag växte upp, långt ute i norra Storstockholm, var det en förkrossande majoritet som hade hamnat snett i livet och påtvingats de svartgula färgerna. Redan på dagis var de vanligaste mössorna svarta med en gul rand och en gul tofs.

När man sen blev lite äldre och började följa Dif på allvar fick man stå ut med diverse gnagare som framhöll deras ”storhet”(?!) och hur ”fruktade” de var då de drog fram över Sverige. När man kom hem glad i hågen efter en derbyvinst var det första man fick höra att ”Fy faan vad ni fick stryk på läktaren i dag” eller ”Baby Saints” eller nåt annat ”kul”. Det sved varje gång även om man visste att det var på planen poängen togs. Varje gång knöt man handen ännu hårdare i fickan och tänkte att ”vi ska ta dom jävlarna?”

I dag är vi då äntligen där. Vi är störst, bäst och vackrast. Nu är det mer en regel än undantag att vi sjunger ut gnagarna på Råsunda, deras egen hemmaplan.

På Stadion är vi allt som oftast minst lika många sjungande på sittplats som på Sofia Stå och vi drar 2 000 pers till Sundsvall borta i en vanlig seriematch i maj!

Inget har dock kommit gratis och det är många som lagt ner oändliga timmar för att se till att just du ska känna dig stolt att ingå i DIF-familjen.

Men det är väldigt viktigt att inte vara nöjda nu. Nu ska kraven ställas ännu högre. Ett exempel på det är JK:s strävan att vara 5 000 medlemmar när året är slut.

Sjung högt – Sjung långsamt – Sjung alltid!

Åk till Sundsvall på söndag och gör staden Blå-blå!

Jesper Allestam

ARTIKELN HANDLAR OM