Nya vindar blåser över Hammarby Bar & Kök

NYHETER

På tisdag den 14 maj är det bortafajt mot IFK Göteborg. En viktig match där Bajen verkligen behöver allt stöd de kan få. En stor klack från ståplatsen på långsidan ska se till att Hammarby kniper tre poäng. Se till att vara där och peppa fram regerande svenska mästarna.

I höstas öppnade Hammarby Bar & Kök i Tre Tunnors gamla lokaler. Det är Hammarbys första samarbete med en krog. Ett intressant projekt när det startade, men efter ett besök på krogen var det många hammarbyare som inte riktigt kände sig hemma i lokalerna.

I hetsen att få igång krogen blev resultatet mer en matrestaurang för kringboende Söderbor en en krog för en bred Hammarbypublik. Så länge det endast finns en officiell krog knuten till Hammarby ska en bredare publik än så kunna känna sig bekväm i lokalerna.

Undervåningen - en ren supportersatsning

Men nu blåser nya vindar över den klassiska krogen i korsningen Hornsgatan/Ringvägen. Hammarby Bar & Kök ändrar helt inriktning. Inredningen håller på att ses över, matsedeln håller på att göras om, fotbollsmatcher rullar på storbildskärmarna och sjyssta plattor snurrar i cd-spelaren. Dessutom finns dansgolv och tillstånd att ha öppet till 03.00 fredag och lördag.

Att man kommer in med Hammarby-relaterade souvenirer är såklart en självklarhet till skillnad från så många andra syltor runt om på Söder där dörrvakter/krogledning tagit över modeskaparnas roll och tror att det är deras uppgift att bestämma vad man får ha på sig eller inte.

Undervåningen är döpt till ”12:an” är en ren supportersatsning. En källare öppen onsdag till lördag med mycket bra priser på käk och bira. Medlemmar i Hammarby och Bajen Fans dricker öl för 26 spänn hela kvällarna. Det betyder billigast på Söder efter midnatt. ”12:an” är stängd av ideologiska skäl då Hammarby lirar match på Söderstadion eller har bortafajt, dock är övriga krogen öppen.

Magnus Wilhelmsson Ordförande Bajen Fans