Innelistan

1 Anders Johansson & Måns Nilsson

NYHETER

Konceptet är oslagbart, förr kallades det infotainment. Det handlar om att lära ut samtidigt som man roar. P3 är bäst på det (och på att spela musik).

När ”Pippirull”, med Bobbo Krull och Olle Palmlöf, är som bäst kombinerar det journalistik med humor – och på samma vis levererar ”Så funkar det” fakta om smått och stort samtidigt som det är roligt.

Så missa inte de kloka knasbollarna Anders Johansson och Måns Nilsson varje fredag kl 13.00 till 15.00 i P3. Man får nåt mer än bara tomt skoj.

2 Marit Bergman

”Se upp för dörrarna, dörrarna stängs”. Marit Bergmans ”3.00 a.m. serenades” är stark och kul indiepop på engelska. Tänk om Bergman sjöng på svenska så att det blev riktigt angeläget?oj, oj, hon skulle bli Håkan Hellström-storish.

3 Sven Wollter

En av de största skådespelarna vi har intervjuas av Malou von Sivers i TV4 på måndag klockan 20.00. Hyr en ”Sång för Martin”.

4 Anders Ljung

Space Age Baby Jane har lämnat glamrocken och låter urläckert 80-talssynthigt, som Visage ungefär, med kosmopolitiska texter om Paris, Milano, Berlin, Moskva, New York. Nya singeln ”Grace under pressure” är svinbra och het som en isglass.

5 Petra Wangler

Intervjuar Mary J Blige, the queen of hiphop soul, i ”Musikbyrån” i kväll, SVT 2 kl 22.55.

6 Brolle Jr

”Playing with fire” är en härlig pianodänga med en sjuk inledning: ”She was barely 16 and too young to be drinking wine, she belonged to a guy with a car, the aggressive kind”. Helt galet. Men en så bra låt att Elvis Presley hade varit stolt över den.

7 Lasse Tennander

Väldigt gedigen singer/songwriter som gör comeback – med tolkningar av Evert Taubes visor. ”Så länge skutan kan gå” är fin musik av mannen som gav oss raden ”Carol, min vän, min honungspaj, mitt sockerbär”. Hej Svensktoppen!

8 Paola

”Above the candystore” är så cool och bra att jag nästan glömmer bort att spela superpoppiga ”Fine without you”, som borde bli nästa singel från tuffingen som sjöng ”Yours to keep” med Teddybears. Flickpop de luxe.

9 Thomas Hanzon

”Nionde kompaniet” fick mig faktiskt att vilja göra lumpen. Som tur var slapp jag (på grund av en bruten arm), jag tror inte lumpen är så kul som det verkar i Colin Nutleys film. TV4, söndag kl 20.00.

10 Kristofer Östergren

Låtskrivare och sångare i Melody club från Växjö, vars tuffa singel ”Palace station” låter som Blondie och Alphaville. 80-talet är verkligen tillbaka – med det bästa från 80-talet.

Utelistan

ARTIKELN HANDLAR OM