Virtanens val

Tweets ”Southern hummingbird” sexig på cd

NYHETER

”Oops (Oh my)” är vårens låt. Lätt. Groovet är fullkomligt hypnotiskt medan Tweet berättar om hur läcker hon är och vad hon gör med sig själv medan kläderna faller. Då dyker Missy Elliott in i handlingen och visar hur man gör. Sexigare blir det inte på den här sidan midnatt.

Charlene ”Tweet” Keys är Missys och superproducenten Timbalands nya fynd, allting tyder på att hon är på väg rakt mot stjärnorna. ”Southern hummingbird” är en klassisk debutskiva, full av energi och en sprängande vilja att synas och höras. Ibland blir hon India Arie-såsig (skivan är förstås för lång) men oftast skriver Tweet passionerad, melodisk r’n’b-hiphop, som en råare och sexigare version av Alicia Keys.

Nu när Aaliyah är borta är det Tweet vi får hoppas på. ”Oops” och ”Call me” är i ”Try again”-klass. Wow.

”Scarface” knäcker på dvd

”Say hallo to my little friend!”, skriker Tony Montana, hög på några hekto kokain, och börjar skjuta på allt som rör sig innan han som en gangster-Jesus faller ner i poolen med inskriften ”The world is yours”. Al Pacino är fantastisk som den kubanske flyktingen som blir gangster i Miami. Hyr ”Scarface” från 1983, gärna på dvd som har bra extramaterial. Som sagt: ”I’m Tony Montana, you fuck with me, you fuckin’ with the best”.

Capleton svängig på cd

Den här skivan glömde jag bort i

februari. Det var dumt av mig. Som tur var hittade jag den igen för den tidigare så hårde dancehallmannen Capleton har gjort en fin, modern rootsreggaeplatta som alla Bob Marley- och T.O.K.-fans behöver för själens frid och hjärtats ro. Och om du vill släppa rom-drinken, kliva upp ur solstolen och skaka rumpa så finns det fullt av möjligheter på ”Still blazin”. Det är faktiskt omöjligt att motstå.

”Kina-syndromet” bra på TV3

Det är mörkläggning, den leder högt upp, kanske ända upp till toppen! Jag älskar filmerna från 70-talet som kom i vågen efter Watergate-avslöjandet. Det var konspirationer överallt, och murvlarna var de goda riddarna som grävde i byken. I ”Kina-syndromet” är det en kärnkraftsverksskandal, Jack Lemmon är suverän och stämningen tät när Jane Fonda och Michael Douglas letar sanningen. TV3, söndag, kl 23.55.