Brödraskapsmedlemmar hittades döda

Kropparna låg nedgrävda

NYHETER

VÄSTERÅS

Polisen har hittat kropparna efter de två medlemmar i den kriminella organisationen Brödraskapet som varit försvunna sedan augusti förra året.

Männen hittades i söndags eftermiddag, nedgrävda i en bergtäkt i närheten av Kvänum i Skaraborg, uppger Vestmanlands Läns Tidning.

Fyndet gjordes av två privatpersoner under en skogspromenad.

Sex personer, samtliga medlemmar i mc-gänget Hells Angels, eller med anknytning till dem, sitter sedan slutet av april häktade, misstänkta för att ha mördat de två brödraskaparna. Ytterligaren en man häktades på fredagen misstänkt för inblandning i morden.

Polisen i Skövde vill av utredningstekniska skäl inte lämna några uppgifter. Men Göteborgspolisen bekräftar fyndet.

- Det stämmer att det påträffats två kroppar, men det här är och har varit ett känsligt ärende, jag har väldigt lite information att lämna ut, säger Peter Schroeder, jourkommissarie i Göteborg.

Polisen tror att de två männen, 27 och 41 år gamla, dödades i Hells Angels-gården i Gunnilse i nordöstra Göteborg samma dag som de försvann. Motivet kan ha varit en gammal skuld.

I slutet av april slog polisen till mot Hells Angels-gården och letade igenom den efter bevis för morden. Samtidigt greps fem män vid en razzia. De hade då varit anhållna i sin frånvaro sedan den 12 april. Ytterligare en man greps senare.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM