Offren skulle ha styckats

Mördarna kunde inte genomföra ledarens order

NYHETER

FLOBY

Här hittades kvarlevorna av två män.

Med all sannolikhet är det de som tros ha mördats på Hells Angels gård i Göteborg.

De två kropparna hittades i Vägverkets bergtäkt utanför Floby, mellan Herrljunga och Falköping.

Foto: UFFE NYLÉN
Dumpades i gruset Kropparna låg i en avsides belägen bergtäkt utanför Floby.

Aftonbladet har tidigare berättat om det misstänkta dubbelmordet. Den 20 augusti i fjol försvann två män med anknytning till kriminella gruppen Brödraskapet Wolfpack, en 27-åring från Västmanland och en 41-åring från Göteborg. Polisen misstänker att de mördats på Hells Angels gård i Gunnilse utanför Göteborg.

Liken skulle skändas

Enligt uppgifter till Aftonbladet var meningen att liken skulle styckas och brännas på gården. Ordern ska ha kommit från högsta ledningen i Hells Angels Sverige.

Men de som deltog i morden klarade inte av att skända liken. Någon eller några förde i stället kropparna till bergtäkten i Skaraborg.

Fem personer är häktade sedan slutet av april, misstänkta för inblandning i morden.

För ett par veckor sedan greps en man i Skaraborg och häktades. I förrgår greps en av hans bekanta misstänkt för skyddande av brottsling, mannen häktades i går.

Polisen har sökt igenom gården i Gunnilse. Men i söndags slutade man leta där. Samma dag hittades kropparna i stenbrottet.

Det ligger avsides, fyra kilometer sydväst om Floby. En halv kilometer in från stora infarten ligger fyndplatsen. Vägen spärras av en bom men det är fullt möjligt att köra in: enligt folk i trakten står bommen ofta öppen. En del mindre vägar leder också in i området.

De häktade berättar

Enligt vad Aftonbladet erfar hittades kropparna inte av personer på promenad, som först sades. Bakgrunden sägs i stället vara att de häktade nu börjat öppna sig och prata. Förhörsledare är den mycket erfarne kriminalkommissarien Ronald Bagge.

Identifieringen väntas inte bli klar förrän i nästa vecka, uppger Sveriges Radio Göteborg.

Lena Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM