Han kan vara mc-gängets tredje offer

Tre medlemmar i Brödraskapet försvunna - nu kan alla ha hittats

NYHETER

Liket i Ekolsundsviken kan vara den tredje försvunne medlemmen i Brödraskapet Wolfpack - en 44-åring från Västerås.

Mannen har varit spårlöst borta sedan den 30 maj - samtidigt som polisen nu tror att liket i sopsäcken dumpades i Mälaren.

Foto: Henry Lundholm
mordoffret låg i en sopsäck Kroppen hittades i onsdags kväll flytande i Ekolsundsviken. Polisen tror att säcken dumpades i vattnet i slutet på maj i fjol - samma tid som 44-åringen försvann.

Polisen misstänker att de två andra medlemmarna i brödraskapet mördats på Hells Angels gård i Göteborg.

Vid 21-tiden i onsdags kväll gjorde en man och hans dotter upptäckten. En manskropp invirad i svarta sopsäckar flöt i Ekolsundsviken under E18 mellan Bålsta och Enköping.

Polis på platsen konstaterade först att kroppen legat där minst en vecka. Uppsalapolisens presstalesman Lena Larsson sa ett par timmar senare att kroppen kan ha legat i vattnet sedan i höstas.

- I dag kan vi utsträcka den tiden till upp till ett år, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

Tidpunkten stämmer

Har kroppen legat i Mälaren i ett år stämmer det med den tid som en försvunnen 44-åring, en av frontmännen i den kriminella organisationen Bröd-raskapet Wolfpack, varit spårlöst borta

44-åringen kommer från Västerås, bara fyra och en halv mil från fyndplatsen. Han var nygift och hade nyss frigivits efter tolv år i fängelse när han försvann på kvällen den 30 maj förra året.

Försvann efter telefonsamtal

Mannen var hemma hos sin hustru i Västmanland när någon ringde. Han klädde på sig och gick ut. Sedan dess är han borta.

44-åringen hämtades i en silvergrå Volvo 740 av en 25-årig medlem i Brödraskapet.

25-åringen hävdar att han släppte av 44-åringen i centrala Västerås. Volvon hittades senare - i Göteborg.

- Vi vet ännu inget vem offret i Ekolsund är. Det är inte mycket kvar av honom. Det enda vi vet är att det är en mansperson, säger Kenneth Sundin.

Liket är starkt förruttnat och kommer därför att bli mycket svårt att identifiera. Kroppens dåliga skick har gjort att obduktionen inte kan börja förrän på tisdag. Före obduktionen ska den röntgas för att ge polisen en bild av vilka skador mannen fått.

Identifieringen kan komma att kräva en DNA-analys.

Den försvunne 44-åringen från Västerås är en av tre med anknytning till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack som försvann förra året.

De två andra är en 27-åring - också han från Västmanland - och en 41-åring från Göteborg. Båda försvann den 20 augusti i fjol och båda tros ha mördats på Hells Angels gård i Gunnilse utanför Göteborg.

Det kan vara kvarlevorna efter dessa två män polisen i söndags hittade i ett stenbrott utanför Floby mellan Herrljunga och Falköping.

Wolfpack bildades i fängelset

Petter Ovander