Taket rasade in på ryskt rymdcenter

Fyra omkomna funna

NYHETER

Den ryska räddningstjänsten har återfunnit fyra av de åtta personer som omkom när taket på en hangar vid raketuppskjutningsbasen i Bajkonur rasade i söndags.

Tre sektioner av taket vid kosmodromen i Bajkonur föll ihop. Enligt nyhetsbyrån Interfax föll taket från en höjd av mellan 70 och 100 meter.

Exakt hur många som omkommit i olyckan har man inte lyckats avgöra - olika uppgifter förekommer i de ryska medierna - men Sergej Gorbunov, talesman för den ryska rymdflygstyrelsen, sade till Itar-Tass att människor definitivt hade kommit till skada vid raset.

- Det är svårt att slå fast någon definitiv anledning än så länge. Händelsen ska utredas av en regeringskommission, sade Sergej Gorbunov vidare till rysk tv.

Kommissionen leds av vetenskapsminister Ilja Klebanov som anlände till olycksplatsen på måndagen.

Reparerade taket

Vid tidpunkten för raset var en grupp på minst åtta personer sysselsatt med reparationer i kosmodromen och man hoppades att några av arbetarna skulle kunna vara vid liv under det raserade taket.

Bajkonur ligger i Kazakstan, men är Rysslands rymdteknikcentrum. Kosmodromen används vid de ryska raketuppskjutningarna.

Frida Johansson, TT