Sex dog i brand - brittisk polis startar mordutredning

NYHETER

HUDDERSFIELD

Brittisk polis inledde på söndagen en mordutredning sedan sex människor, varav fem systrar i åldrarna sex månader till 13 år, omkommit i en husbrand i Huddersfield i norra England.

Polisen sade sig söka tre eller fyra asiatiska män som sågs i husets trädgård precis innan branden började natten till söndagen. Dödssiffran kunde komma att stiga eftersom en vuxen person fortfarande saknades.

Grannarna berättade att familjen ursprungligen kommer från Pakistan och att husets ägs av en 60-årig man vars dotter med fem döttrar var på besök.

Motivet okänt

Polisen sade sig inte känna till något motiv till mordbranden.

- Jag vet inte just nu varför någon skulle vilja ge sig på en sådan trevlig familj, men någon beslutade sig i går kväll för att starta branden, sade polisens utredare Bob Bridgestock.

Enligt honom befann sig elva personer i huset när branden började. Fyra av de vuxna flydde, en saknades ännu och övriga sex har bekräftats döda.

Barnen låg och sov och stängdes inne av elden, som började vid framsidan av huset, spred sig snabbt och förstörde trappan, sade Bridgestock.

TT-AFP