Makedonisk minister skottskadade fyra

Granat splittrades mot sten vid uppvisning

1 av 3 | Foto: AP
Makedoniens inrikesminister Ljube Boskovski i färd med att avlossa en granat vid en polisuppvisning sydväst om Skopje.
NYHETER

SKOPJE

Fyra personer skadades på onsdagen när Makedoniens inrikesminister Ljube Boskovski avlossade en granat vid en polisuppvisning i landets sydvästra del, berättade vittnen.

När Boskovski skulle provskjuta ett granatgevär råkade granaten träffa en sten varvid splitter träffade två poliser, en journalist från dagstidningen Dnevnik och en tolk från franska ambassaden i Skopje.

Bland gästerna vid uppvisningen, som gavs av ett särskilt polisförband som inrättats för att bekämpa den albanska gerillan, fanns också företrädare för Nato. Natos talesman i landet, Craig Ratcliff, sade att ministern skulle demonstrera hur vapnet användes.

- Dessvärre slog rikoschetter tillbaka mot åskådarna och uppemot fyra personer sårades lindrigt, tillade han.

Polishelikopter förde skadade till sjukhus

Tv-bilder visade hur Boskovski böjde sig ner och sköt flera gånger med granatgeväret, som hålls som en tung kulspruta, innan han reste sig upp och log mot de kringstående. Plötsligt hördes en kvinna skrika och ministern och andra sprang för att hjälpa henne. En polishelikopter landade för att föra de skadade till sjukhus.

Inrikesdepartementet beklagade det inträffade men beskrev det hela som en tämligen liten olycka. Åskådarna hade varnats för att gå alltför nära vid demonstrationen.

TT-Reuters

ARTIKELN HANDLAR OM