Samba med Djurgår’n - det räcker så

NYHETER

Vem bryr sig om VM?

Jag gör det i alla fall inte. Inte ännu! Inte förrän vi står öga mot öga engelsmännen. Då kanske. Just nu känns VM som ett oönskat avbrott. Jag vill ju se Djurgår"n - jämt! Blåränderna föder ett engagemang hos mig som landslaget aldrig kommer i närheten av. Roten till det bristande intresset är att jag nog sällan sett maken till ett tråkigare landslag, trots Ljungbergs inspirerande medverkan. Och varför bara säkra kort i leken?

"Kongo-Kim" borde givetvis hade varit med som en joker. Om inte annat för att lära inför kommande uppgifter och för sina slående kunskaper om afrikansk fotboll.

Som sagt, det är Djurgården som gäller, och VM-uppehållet ger oss ändå tillfälle till en extra silly season. Inte minst med tanke på Djurgår"ns usla match i Sundsvall. Trots 2000-2500 supportrar på plats visade de inte upp annat än en slående ineffektivitet och plottrigt spel. En ineffektivitet som gör att många djurgårdares våta drömmar om en tung "striker" gör sig påminda igen.

Letar vi överhuvudtaget efter en anfallare - eller en back för den delen? Blir Barsom proffs och ger DIF sköna slantar för ändamålet?

Annars är ju det roligaste som händer under uppehållet den stundande Uefa-cup lottningen. Vart styr vi kosan? Åt öst eller väst? Hur som helst, det var alldeles för länge sedan sist"

Frågorna är som synes många, men årets mest klockrena "analys" är i alla fall redan spikad. Eller vad sägs om Sektion B:s textrader i en av låtarna på nya Djurgårdsskivan?:

"En gång fylldes Söderstadion av ett Rio-sväng,

nu har klacksparkslaget blivit ett tjongabollen-gäng.

Solna har ju aldrig gjort sig känt för elegans,

så Dif é Stockholms enda lag, där liret får en chans."

Vill man se rolig fotboll SKA man gå på Stadion. Samba-djurgår"n - det räcker så.

Matte Lindmark Djurgårdare

ARTIKELN HANDLAR OM