Göteborg - en förlust som stinker riktigt illa

NYHETER

I tisdags spelades ännu en bortamatch mot IFK Göteborg som resulterade i besvikelse.

Att förlora mot den klubb som man hyser mest rivalitetskänslor till vid sidan av de två stockholmslagen stinker illa.

Att det dessutom var sista matchen innan VM-uppehållet gör saken ännu värre. Pausvila med nästan enbart ovisshet är ingen vila, det är en plåga.

Matchen visade ännu en gång hur våran tidigare så kompakta och stabila lagmaskin numer läcker som ett såll. Om undertecknad ägt ett kungarike så hade det utan tvekan offrats för ett resultat där Bajen håller nollan. När uppehållet är över så gäller det att vi supportrar gör det vi kan och visar ett fortsatt stöd. Framförallt bortaresorna är viktiga med Bajens rätt så dåliga insatser utanför Söderstadion i åtanke.

Det är där de behöver vårt stöd mest och bakom tv-apparaten gör sig ingen hörd.

För att återgå till tisdagens besök I Götet så kan det konstateras att reflektionerna därifrån, som så många gånger tidigare, upptas av de attityder som råder i samband med matcherna där nere.

Som vanligt i Göteborg präglades polisens bemötande av ett beteende som få människor får äran att uppleva. Supportrar behandlas lite hur som helst i ett från polisen inkonsekvent och märkligt agerande.

Förklaringar och argument för deras ageranden är i det närmaste obefintliga. Överspända till det maximala ger de oss supportrar intrycket av att vi kommer som en grupp lägre stående varelser. Målet är att vi ska känna oss så pass ovälkomna att vi inte återkommer.

Supportrar som tillbringar större tiden framför text-tv är göteborgspolisens ideala framtidsbild. Men detta ska vi se till att det aldrig sker.

Jakob Uddeholt Bajensupporter