”Vissa kommer att se det som svek”

AIK-fansen chockade

NYHETER

Ett AIK utan ledare.

En supporterförening med många frågor.

- I vissa led kommer han ses som en svikare. Man lämnar inte ett lag i motgång, säger Jimmy Wallingstam, ordförande i Black Army.

Foto: SANNA SJÖSVÄRD
Jimmy Wallingstam.

I går kväll hade både Black Army och Smokinglirarna möte - men det blev inte den vanliga dagordningen som diskuterades. Ämnet som tog över var förstås beslutet att AIK:s tränare Peter Larsson slutar med omedelbar verkan.

- För mig var det en chock. Peter Larsson hade mitt fulla förtroende och jag var säker på att han skulle stanna minst hela säsongen, säger Mikael Skogqvist, ordförande i Smokinglirarna.

"Vad är det som händer"

Jimmy Wallingstam blev också upprörd när han fick höra nyheten.

- Kaos i Gnaget tänkte jag. Det är absolut inte bra för truppen att behöva byta tränare mitt under en säsong. Först Nordin och nu Peter Larsson. Vad är det som händer?

Att hitta en ny tränare för AIK:s ledning blir inte lätt. Peter Larsson tog över efter Olle Nordin - som hoppade av i mars - och de båda tränarna hade sin egen filosofi om hur fotboll skulle spelas och att rucka på den mitt under säsong, tror Mikael Skogqvist kan leda till katastrof.

- Jag ser inget positivt i det här. Hade jag Peter Larsson framför mig skulle jag vädja till honom att tänka om och stanna kvar. En ny tränare måste ju kunna laget och eftersom Peter Larsson drivit sin linje kan det leda till splittring i laget nu när en ny ska ta över, säger han.

Mikael Skogqvist var inte den ende som var upprörd.

Supportertelefonerna gick varma och alla ville ha ett svar på varför Peter Larsson mitt under pågående säsong beslutar sig för att säga upp sig.

- Det måste vara flera faktorer som spelar in. Han har haft en otrolig press på sig och egentligen ville han nog inte ta över från början. Plussar man på med de dåliga resultaten kanske det ger svar på frågan, säger Jimmy Wallingstam.

Erik Thulin