Haakon: Mette-Marit är mycket bättre

– men oklart om hon kan vinka till folket i morgon

NYHETER

Mette-Marit är mycket bättre och känner inte längre någon smärta från sina brännskador.

I dag avgör läkarna om hon är så pass bra att hon kan vinka till folket från slottsbalkongen i morgon på den norska nationaldagen.

Det berättade kronprins Haakon i dag under sitt besök i Tyskland.

Foto: johanna pettersson
brändes svårt under intervju Det norska kronprinsparet brännskades under en tv-intervju. Mette-Marits skador var så svåra att hon fick stanna hemma när Haakon reste till Tyskland. (Bilden från ett tidigare tillfälle.)

Norska tidningen VG:s nätupplaga berättar i dag om en strålande glad kronprins som mötte pressen under sista dagen på sitt Tysklandsbesök.

De ansiktsskador han fick i samband med en tv-intervju i förra veckan syntes det inte längre några spår av. Huden som för bara några dagar sedan var svårt sargad och flagade kraftigt verkar ha läkt.

Hustrun Mette-Marit drabbades av svårare brännskador än Haakon och fick ställa in Tysklandsresan.

Vädret avgörande

Men i dag kunder kronprinsen lämna beskedet att kronprinsessan nu är mycket bättre. Senare i dag kommer hon att träffa sina läkare som då ska avgöra om hon är tillräckligt bra för att kunna delta i festligheterna på den norska nationaldagen i morgon. Det beslutet kommer till stor del att bero på vädret. På grund av brännskadorna är hon fortfarande känslig för skarpt solsken.

Populär prins

Den norska tronföljarens popularitet i Tyskland har vuxit under hans vistelse i landet. Mötet med pressen i dag avbröts av att folkmassor skanderade hans namn – ”Haakon! Haakon!”.

- Vi vill väldigt gärna komma tillbaka både kronprinsessan och jag, men det finns ännu inte några konkreta planer, sa kronprins Haakon i förmiddags enligt VG Nett.

I dag avslutas Tysklandsbesöket med att Haakon inviger ”Norge-festen” på Rådhusplatsen i Hamburg. Där kommer ett antal norska konstnärer att ställa ut sina verk under en vecka.

Imorgon väntar traditionellt nationaldagsfirande i Oslo – med eller utan den blivande drottningen.

Aftonbladet 12 maj

Aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM