Virtanens val

”Spider-Man” bra på bio den 24 juni

NYHETER

Scenerna med Green goblin (Gröna trollet) blir irriterande för trollets käke rör sig inte när han talar, det blir väldigt märkligt.

Annars är ”Spiderman” (som går upp 24 juni)?okej. Helt okej. Bra. Men ändå en besvikelse. Jag – och många med mig, av att döma av supersuccén i USA – hade ju hoppats på ett mästerverk när Sam Raimi (”Darkman”, ”The gift”) gjorde film av min gamle barndomsidol Peter Parker, spelad av söte Tobey Maguire. Istället blir det för snällt, en barnfilm. Det känns som att Raimis ”Spider-Man 2”, som kommer nästa år, kan bli bättre. Men. Oj. Åh. Kirsten Dunst! Min barndomscrush på Mary Jane Watson är återuppväckt eftersom Kirsten Dunst (”Crazy/Beautiful”) spelar henne. Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Malin Crépin, Audrey Tautou, Kate Beckinsale, Angelina Jolie och alla alla supervurpingskådespelerskor – sorry, flickor. Kirsten Dunst har mitt hjärta nu.

”Dinner rush” knäcker på bio

Om Anthony Bourdains bok ”Kitchen confidential” fanns som rulle skulle den nog se ut ungefär så här. ”Dinner rush” är en helt underbar liten film som utspelar sig på en hipp restaurang i New York där maffiosos, spelmissbrukare, konsthandlare, hipsters och poliser råkar mötas en och samma kväll. Suveräna skådespelare med Danny Aiello i täten, regisserad av Bob Giraldi. Går upp på bio den 5 juli.

The Streets grymma på cd

Mike Skinner i enmansbandet The Streets blandar garage, pop, spoken word, hiphop, two step och världens härligaste Birmingham-dialekt till årets gatustarkaste popblandning på ”Original pirate material”. Det har varit ont om bra skivor i år, men det här är en av dem. Tweet, Capleton, Rosie Thomas och Doves har gjort några andra. Och kom ihåg, som Skinner brukar säga: ”Around here we say birds, not bitches.”

”Om en pojke” kul på bio

Nick Hornbys bok var förtjusande och lika förtjusande som boken är filmen med Hugh Grant i huvudrollen som den hippe, kreddfixerade, cyniske och halvt förslappade Will Freeman som kommer på att det är fiffigt att ragga frånskilda mammor på krismöten och att det är allra fiffigast om han hittar på att han har en son själv. Så han måste låna en. Kul, och bra soundtrack av Badly Drawn Boy. Går upp på bio den 7 juni.