Stadsdels- direktör får sparken

NYHETER

Den ekonomiska krisen i Maria-Gamla stan blev för mycket.

Nu får stadsdelsdirektören sparken.

- Jag har påpekat brister i fördelningssystemen. Det har inte varit populärt, säger Rolf Mirlas.

Foto: ÅSA SJÖSTRÖM
Rolf Mirlas får sparken som stadsdelsdirektör för Maria Gamla stan.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat har ekonomin kapsejsat i Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning och årets underskott väntas bli närmare 70 miljoner kronor.

Rolf Mirlas fick skulden

Den borgerliga majoriteten lade snabbt skulden på stadsdelsdirektör Rolf Mirlas. I måndags kallades han upp till stadsdirektör Jörgen Kleist och fick veta att en efterträdare ska börja redan den 3 juni.

- Initiativet kommer från Stadshuset och har säkert en hel del med underskottet att göra, säger Rolf Mirlas.

"Kommunen uppmuntrar rörlighet"

Han tror också att det hänger ihop med kritik som han riktat mot stadsdelens sätt att fördela resurser så att bland annat äldreomsorgen blivit lidande.

- Kommunen uppmuntrar rörlighet bland de anställda och Mirlas har varit stadsdelsdirektör i många år, säger Jörgen Kleist.

Förnekar du att det beror på det ekonomiska underskottet?

- Det kommenterar jag inte, säger han.

Oppositionsborgarrådet Annika Billström (s) kallar avsättningen för politisk och hävdar att den bara är en i raden under den senaste tiden.

- Det är osmakligt. Man uppmuntrar inte till rörlighet genom att kalla upp folk till chefen och berätta att deras efterträdare börjar om två veckor, säger hon.

Rolf Mirlas kommer att få nya arbetsuppgifter inom kommunen. Vad han ska göra eller vem som efterträder honom är än så länge hemligt.

Olle Castelius