Minnesforskare ska hjälpa polisen lösa värdetransportrån

NYHETER

Polisen hoppas på hjälp från en minnesforskare för att lösa värdetransportrånet i Linköping natten till Valborgsmässoafton. Det skriver Östgöta Correspondenten.

Klockan 02.25 på natten den 30 april, åker värdetransporten från Pengar i Sverige AB ut från Riksbanken i Linköping. En dryg timme senare ser vittnen värdetransporten stå i vägrenen till E4 söder om Ödeshög. Chauffören hittades bunden och svårt chockad och har sedan dess inget minne av händelsen.

Under hela utredningen har polisen haft hjälp av Sven-Åke Christianson, minnesforskare vid Stockholms universitet, som bland annat arbetat med utredningen kring den dömde massmördaren Thomas Quick. I nästa vecka ska chauffören höras på nytt av polisen och minnesforskaren kommer att vara med.

Kunskap om väskorna

Omständigheten med den chockade chauffören gör att polisen ännu inte exakt kan fastställa var kapningen av värdetransporten genomfördes.

Rånarna kom inte över några pengar och väskorna från transporten påträffades senare i Norsholm.

- Mycket tyder på att de här människorna inte hade faktisk kunskap om hur väskorna öppnas, säger utredningsledare Jan Staaf till Östgöta Correspondenten.

Frida Johansson