Hon bevakas dygnet runt

Risk för att mamman ska ta sitt liv

NYHETER

Läkarna befarar att den 31-åriga mamman försöker ta sitt liv.

Hon har därför förts från häktescellen till den rättspsykiatriska kliniken i Huddinge.

Där bevakas hon 24 timmar om dygnet - även när hon går på toaletten.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
får inte träffa någon Här på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge hålls den 31-åriga kvinnan inlåst och bevakad dygnet runt. Hon får starka ångestdämpande mediciner, men läkarna anser ändå att det finns stor risk att hon ska försöka ta sitt liv.

Mamman får mycket starka mediciner för att dämpa sin ångest. Hon är övervakad till och med under personliga toalettbestyr och har belagts med total restriktion.

Mamman får inte träffa någon annan än polisens utredare, sin advokat och de som är i tjänst på den rättspsykiatriska avdelningen.

Det råder total sekretess, men enligt vad Aftonbladet erfar så har polisen lämnat uppgifter om faran för självmordsförsök till Huddingekliniken för att skärpa övervakningen. Läkarna bedömer att det finns en uppenbar risk att hon försöker ta sitt liv.

Hon vill träffa sin son - men får inte

Sjukhusrummet där hon i dag lever har tagit över rollen som en vanlig häktescell.

Hon får inte ta emot besök, inte läsa tidningar, se på tv eller ta emot telefonsamtal.

Hon har bett om att få träffa sin son - men kammaråklagare Katarina Lenter har hittills sagt nej.

- Det ska hon få göra så småningom, säger Lenter.

En av anledningarna till åklagarens beslut är att utredarna vill ha hennes berättelse opåverkad, helt ren från andra människors iakttagelser.

Under de korta förhören fram till häktningsförhandlingarna har kvinnan berättat hur hon dödade de två nyfödda barnen, en pojke och en flicka.

Ett barn föddes 1996 och det andra sannolikt 1998.

Hon kan inte säga vem som är pappa

Till och med mamman är osäker på när de föddes, minns bara att hon födde dem hemma. Polisen har frågat henne om barnens pappor, men inte heller det kan hon svara på.

Lennart Håård, Anders Johansson