Sängrökning dödade tre

NYHETER

HULTSFRED

Tre personer omkom vid en lägenhetsbrand i Hultsfred på lördagsmorgonen. Den troliga orsaken till branden är sängrökning.

En lägenhetsbrand i Hultsfred på pingstaftonens morgon krävde tre mäns liv. Ett tiotal personer i de angränsande lägenheterna fick evakueras på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Brandtekniker från Kalmar konstaterade efteråt att branden troligen orsakades av sängrökning. Branden måste ha blossat upp hastigt eftersom ingen av männen hann ta sig ut.

När räddningstjänstens rökdykare trängde in i den brinnande lägenheten, belägen i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfreds södra utkanter, låg de tre offren på golvet. Männen, i åldrarna 35-45 år, var då redan döda.

Det var en fjärde person på väg till lägenheten som slog larm om branden strax efter klockan sju.

- Lägenheten är en enrummare. När vi kom fram brann det i möbler och annan inredning. Männen dog av rökförgiftning, säger räddningsledaren på brandplatsen, Leif Wigren, till TT.

Enligt honom var det aldrig någon större risk för att branden skulle spridas.

Flera bostadshus i Stålhagen disponeras av Migrationsverket och asylsökande i väntan på myndigheternas avgöranden. Men enligt polisen var offren inte några flyktingar.

TT