Taxichauffören hittades död

Två män häktade misstänkta för mord

Den försvunne 39-årige taxichaffören hittades död vid Ljungån mellan Östersund och Sundsvall.
NYHETER

Taxiföraren som har varit försvunnen i drygt en vecka påträffades död i morse.

Mannen hittades sedan polisen varit i kontakt med ett nytt vittne.

Det nya vittnet förhördes i Ånge under natten mot söndagen.

- Kroppen hittades vid Ljungå, säger Kjell Johansson, vakthavande vid Östersundspolisen.

Ljungå ligger på gränsen mellan Jämtland och Medelpad och fyndplatsen ligger mittemellan Sundsvall Östersund.

Enligt TT ska kroppen ha hittats cirka 300 meter in i skogen från en liten skogsväg som löper av från vägen mot Ånge.

- Det verkar som att fyndplatsen också är brottsplatsen, säger Hans Sporrong, presstalesman på polisen i Sundsvall till aftonbladet.se.

Hur mannen bragts om livet vet polisen ännu inte. Enligt Hans Sporrong arbetar tre tekniker med att säkra bevis på platsen och en rättsläkare har flugits ner med helikopter från Umeå.

- Vi utgår ju från att det är ett mord och då är det oerhört viktigt att säkra bevis direkt på den förmodade brottsplatsen.

Det har gått över en vecka sedan taxiföraren försvann. Föraren påträffades på söndagsmorgonen död. Han blev 39 år gammal.

Fyndplatsen undersöks

Området där mannen hittades är nu avspärrat och krimchefen och förundersökningsledaren är på plats. Undersökningen kommer att pågå hela dagen. På eftermiddagen flygs en rättsläkare till platsen med helikopter.

På lördagen häktades två ryska män, en 18-åring och en 24-åring, då på sannolika skäl misstänkta för människorov eftersom kroppen inte hade påträffats. De båda är nu misstänkta för mord.

Försvann vid en körning

Det var förra lördagen som taxiföraren plockade upp två män vid 20-tiden på kvällen i centrala Sundsvall för en körning till Sandnäsets camping. Efter det försvann han.

I måndags hittades hans bil vid Optands flygfält utanför Östersund. I tisdags grep den finska tullen de två ryska männen i Torneå. I männens ägo påträffades taxichaufförens mobiltelefon och bankomatkort.

Tidigare artiklar:

Marcus Noterius, Malin S Ånell