Präst och 60 blinda borta i Liberia

NYHETER

En katolsk präst har försvunnit tillsammans med 60 blinda i Liberia. Området de försvann i kontrolleras av rebeller som försöker störta president Charles Taylor.

Enligt den katolska radiostationen Radio Veritas, i Monrovia, försvann prästen Gerry Jenkins och de 60 blinda blinda flyktingar han tog hand om för sex dagar sedan i Bomi, sex mil norr om Monrovia.

Diplomatiska källor uppger att de har undersökt rapporter om att Jenkins kidnappats av rebeller, men säger att de fått motsägande rapporter om vad som hänt.

Människor som känner Jenkins säger att han är brittisk medborgare. Han har varit närmare 20 år i Liberia, där han är respekterad för att han stannat och hjälpt människor under det blodiga inbördeskriget där upp till 200.000 människor dödats.

De säger att kyrkoområdet i Bomi varit en tillflykt för utblottade människor och hundratals bybor som flytt från striderna längre norrut.

Militära regeringskällor säger att strider pågått de senaste dagarna i Bomi samt den största staden i området Tubmanburg.

Upproret har nått flera större städer i centrala Liberia och bebyggelsen nära huvudstaden Monrovia. Det är den senaste fasen i inbördeskriget som pågått sedan slutet på 80-talet.

Frida Johansson, TT