Farmödrarna var knarklangare

Ledde sitt knarkimperium från hemmet

NYHETER

Lilla blonda Evelyn Fleckley och långa bystiga Diane Morris var två damer i den sena 40-årsåldern som levde ett farligt dubbelliv.

De bägge farmödrarna var två av Storbritanniens mest framgångsrika knarklangare, enligt tidningen The Observer.

De två kvinnorna Evelyn Fleckley och Diane Morris sålde kokain, heroin och ecstasy för miljontalspund. Pengarna gick åt till deras extravaganta livsstil. I den undre världen ska de ha varit fruktade till och med bland de mest ökända kriminella familjerna.

Evelyn Fleckley styrde sitt knarkimperium från sitt hus i Tunbridge Wells i Kent. För att undvika att åka fast hade hon mellanhänder. Hon var aldrig själv i kontakt med narkotikan och förvarade den på annat håll.

Ökända i södra London

Diane Morris introducerades till den undre världen och narkotikan genom sin make Ray. De blev smått ökända i Tooting i södra London för sitt sätt att kräva in pengar som folk var skyldiga dem. Diane lär stundtals ha använt sig av basebollträ och tårgas för att få sin vilja igenom.

När Ray dömdes till fängelsestraff 1991 så tog Diane helt enkelt över verksamheten och tjänade stora pengar.

Men sötebrödsdagarna fick sitt slut. De båda damerna fängslades för sina brott.

Kvinnorna hade inte känt varandra annat än ryktesvägen tidigare och träffades i april 1998 i fängelset Holloway.

Anklagade polisen

Snart efter Evelyn Fleckleys ankomst till fängelset blev hon kontaktad av internutredare inom polisen. Enligt Fleckley blev hon erbjuden strafflindring i utbyte om hon vittnade mot ett antal polismän. Hon fick också veta att Morris hade fått samma erbjudande. De två kvinnorna anklagade då polisen Jeff May för att ha sålt narkotika till dem och även tipsat dem om kommande razzior.

Jeff May blev avstängd från sin tjänst och greps. Kvinnorna separerades från varandra. Deras vittnesmål var dock motsägelsefulla och det visade sig att de två damerna hade kokat ihop historien via brevväxling till en tredje person som hade fungerat som kontakt mellan dem under separationen.

Motivet var att få sina straff förkortade, även om det var på polismannen Jeff Mays bekostnad.

Susanna Vidlund