Stort byte vid postrån

NYHETER

UPPSALA

Rånbytet blev stort vid tisdageftermiddagens rån mot postkontoret i Uppsala.

Fyra personer har hörts men ännu har ingen delgivits misstanke om brott.

- Det var två män, båda maskerade med rånarluvor och beväpnade med en yxa och ett pistolliknande föremål, som genom att hota personalen tog sig in i valvet. De kom över pengar, inte några enstaka tusenlappar, utan ganska mycket pengar, säger Lena Larsson, informationsansvarig vid polisen i Uppsala län, till TT vid 16-tiden.

Efter rånet hittade polisen en vit Volvo 855 på Glimmervägen i närheten. Den stals i Uppsala under måndagen eller tisdagen. Där bytte troligen männen till en grön Volvo 855, stulen i Västerås i söndags. Den hittades på Parallellvägen, ett par hundra meter från första bilen. Polisen har inga vittnesuppgifter om hur männen tagit sig därifrån.

Polisen tror att flera personer varit inblandade i rånet. Misstanken baseras på att vittnen lämnat olika uppgifter om männens utseende.

Sent på eftermiddagen var en man i 35-årsåldern medtagen till förhör hos polisen. Han bor inte långt från postkontoret, hade setts i närheten och stämde in på signalement.

- Men ingen har delgivits misstanke om brott, säger Lena Larsson till TT.

Någon timme efter rånet togs också tre något äldre män med till förhör. De stoppades i en vägspärr på en grusväg några kilometer väster om Västertorg. Männen bedömdes dock inte ha något med rånet att göra och släpptes senare.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM