Brooklyn-bron stängdes av efter mystiskt paketfynd

Flera landmärken tänkbara mål för terrorister

NYHETER

Terrorhotade Brooklyn-bron i New York stängdes på onsdagen av sedan ett mystiskt paket hittats på bron.

Fyndet gjordes dagen efter att det blivit känt att FBI varnat New York för att hot riktats mot flera av stadens mest kända turistmål.

Brooklyn Bridge förbinder Manhattan med stadsdelen Brooklyn och räknas som ett av stadens mest kända landmärken.

Vid femtiden på onsdagsmorgonen lokal tid bekräftade New York-polisen för Reuters att bron stängts av men ville inte lämna någon ytterligare information.

Paketet hittades således dagen efter det att det bekräftats att den federala polisen FBI gått ut med en varning till representanter för staden New York. FBI meddelade att man fått uppgifter om att terrorister ska ha hotat staden och några av dess mest kända landmärken – som Frihetsgudinnan och just Brooklyn Bridge.

Polischefen Raymond Kelly sa på tisdagen att det handlade om ”allmänna hot”, men att polisen ökat bevakningen vid en del av stadens turistattraktioner – däribland Brooklyn bridge.

Efter drygt en timme öppnades bron åter för trafik. Då hade paketet undersökts och befunnits vara ofarligt.

- Det var ingen bomb eller något sådant, sade en polistalesman.

Säkerhetspådraget i New York kvarstår dock, bland annat med anledning av ''Flottans vecka'' som börjar på onsdagen. 22 fartyg, varav sex örlogsfartyg, väntas till New York med cirka 6 000 matroser, marinkårssoldater och personal ur kustbevakningen.

Mattias Lundell, TT