Brudparets hemliga färdsätt: till fots

Märtha Louise och Ari Behn vandrade till sitt bröllop

NYHETER

Norge väntar på den stora bröllopsfesten.

På fredag får prinsessan Märtha Louise sin Ari Behn.

Aftonbladet.se finns på plats under dagarna fram till högtiden.

Men redan nu kan vi berätta hur det unga paret lurade pressen – och fick tre hemliga dagar tillsammans.

Foto: reuters
på fredag säger de ja På onsdagen poserade Märtha Louise och hennes tillkommande, Ari Behn, för fotograferna. På fredag är det dags för bröllopsceremonien i den mäktiga Nidarosdomen i Trondheim.

Det stora bröllopet – som lockar en rad kungligheter – går av stapeln i övermorgon. Och prinsessan Märtha Louise och Ari Behn, 29, valde ett annorlunda sätt att ta sig till begivenheterna i Trondheim.

För att få några dygn för sig själva, innan uppståndelsen blir för stor, vandrade brudparet i tre dagar och sov två nätter i tält på en traditionell pilgrimsresa till kyrkan. Och paret var strålande glada över att ha lyckats ta sig osedda fram till katedralen, Nidarosdomen, i Trondheim.

- Pressen visste ingenting, sa prinsessan till norska VG på onsdagen.

Men innan de tog emot pressen såg de till att följa traditionen vid den berömda medeltida katedralen.

- Vi gick runt den tre gånger som man ska, sa Ari Behn.

Och hans Märtha Louise berättade:

- Vi började förra måndagen och kom fram till Trondheim på eftermiddagen den 16 maj. Det var en väldigt fin tur, något av det bästa vi gjort tror jag.

Under onsdagens presskonferens hade Märtha Louise och Ari sina vandringsstavar med sig. Däremot fattades prästen de haft med sig under pilgrimsfärden.

Fest i dagarna tre

För ett drygt år sedan träffades paret och nu förbereder Trondheim sig för fest i dagarna tre. Och den som vill kan ta del av allt om festligheterna. Aftonbladet.se finns på plats och kommer ge dig det senaste från firandena.

Dessutom räknar brudparet med att skriva en bok om sina upplevelser på pilgrimsfärden. Det är dock oklart när författaren Ari Behn – som 1999 debuterade med novellsamlingen "Trist som fan" – och hans brud är klara med boken.

Frågor om lättklädda bilder

Under onsdagens presskonferens ställdes också ett antal frågor om Ari Behns tidigare vänkrets. Och brudparet passade på att slå tillbaka mot brudgummens tidigare vän Per Heimly som tjänat en stor hacka på lättklädda bilder av Ari Behn.

- Ari har haft en vänkrets tidigare och de människorna är inte alltid vad man trodde att de var, sa prinsessan under presskonferensen.

Och norska Nettavisen skriver att Ari Behn var ännu tydligare:

– Det gör ont när enskilda låter sig frestas att sälja bilder som aldrig var tänkta att publiceras, sa han.

Mattias Lundell