Likfynd kan vara försvunnen praktikant

Chandra Levy – praktikanten som knutits till kongress- ledamoten Gary Condit hittad?

1 av 2 | Foto: GETTY IMAGES
Chandra Levy, 24, sågs senast den 30 april förra året.
NYHETER

Mysteriet med den försvunna praktikanten Chandra Levy kan vara på väg att klaras upp.

Polisen i den amerikanska huvudstaden Washington hittade på onsdagen resterna av ett skelett. Och källor uppger för CNN att det kan vara resterna efter Levy.

Chandra Levy, 24, sågs senast den 30 april förra året. Men det var först ett par månader senare som hennes försvinnande blev en förstasidesnyhet i amerikanska medier.

Det var när det första förhöret om hennes försvinnande hölls med den demokratiske kongressledamoten Gary Condit, 53, som historien exploderade. Till en början hävdade tvåbarnspappan Condit att han inte kände Levy, men svängde senare och sa att de stod varandra nära.

Har vägrat svara

Gary Condit har dock vägrat svara på om de två haft ett sexuellt förhållande. När han pressades i en intervju svarade han:

- Av respekt för min familj och Chandras familj är det bäst om jag inte går in på några detaljer. Jag har varit gift i 34 år och är inte perfekt. Jag har gjort mina misstag.

Inte misstänkt för försvinnandet

Polisen har noga poängterat att Gary Condit inte är misstänkt för Levys försvinnande. Någon annan misstänkt har heller inte namngivits.

I stället har letandet efter Chandra Levy pågått i över ett år. Men trots att man letat i byggnader och parker och fått in hundratals tips så har man inte funnit några livstecken.

Först i dag kan fallet ha tagit ett steg närmare en lösning. Poliskällor uppger för tv-bolaget CNN att man nu undersöker om ett lik som i dag hittades i Rock Creek Park i Washington kan vara resterna efter Chandra Levy.

Källor uppger även att allt som hittats är en skalle.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM