Tre tonårsflickor dömda för grov misshandel

Slängde henne med huvudet före i väggen

NYHETER

Tre tonårsflickor i Västervik dömdes på onsdagen för att ha grovt misshandlat en 15-årig flicka. Bland annat försökte de köra ned hennes huvud i en toalettstol.

- Hon gjorde dock för mycket motstånd så vi slängde henne med huvudet före i väggen i stället. Sedan sparkade vi på hennes huvud och kropp när hon låg och grät på golvet, berättade en av de dömda flickorna under rättegången, skriver Västerviks-Tidningen.

Mobbades redan från första klass

Enligt 15-åringens berättelse har hon utsatts för mobbning ända sedan första klass. Mobbningen kulminerade en kväll i april i samband med att 15-åringen besökte ett tivoli. En grupp på tio till 15 flickor upptäckte 15-åringen och började att jaga henne. Flickan flydde till en simhall i närheten där hon låste in sig på en toalett. Men de tre dömda flickorna lyckades ta sig in och misshandeln inleddes.

Västerviks tingsrätt dömde de tre till vård inom socialtjänsten och en av dem, som tidigare dömts för misshandel, fick dessutom 30 dagsböter. De ska även gemensamt betala 30 500 kronor i skadestånd till den 15-åriga flickan.

TT