Blev retad för turbanen - sköt två

Skottdrama på flygplats i New Orleans

NYHETER

Patrick Gott, 43, sköt två personer på flygplatsen i New Orleans i onsdags. Enligt Gott var motivet att han blev retad för sin turban.

- Det är hans version. Vi vet inte vad som hände egentligen, säger sheriffen Henry Lee till nyhetsbyrån AP.

En kund sköts i magen och en anställd på flygplatsen träffades i handen av kulorna som Gott avfyrade mot dem i biljetthallen på Louis Armstrong-flygplatsen i New Orleans. Ingen av dem skadades dock livshotande. Kunden vårdas på sjukhus för sina skador men är i stabilt tillstånd.

Var på flygplatsen med sin mor

Patrick Gott som kommer från Pensacola i Florida var på flygplatsen tillsammans med sin mor för att lämna av en annan person som skulle resa iväg. Gott sade till polisen att han blev retad för sin turban inne på flygplatsen. Han lämnade därför terminalen och gick till sin bil där han hämtade pistol som han tog med sig tillbaka och avfyrade inne i biljetthallen.

- Tydligen ska han ha hört några personer fälla oförskämda kommentarer om hans turban, säger Bob Garner som är presstalesman hos till AP.

Gott ska ha berättat för polisen att han alltid bär med sig vapnet. Han är nu häktad, misstänkt för två försök till mord och även för olaga vapeninnehav.

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM