Victoria festade med Ari Behn i natt

”Han är en jättetrevlig kille”

NYHETER

TRONDHEIM

I glittrande roströd top gjorde kronprinsessan Victoria entré på kompisfesten för Märtha Louise och Ari Behn i natt.

Om Ari Behn säger Victoria:

– Han är en jättetrevlig kille.

Med poliseskort kom Victoria, ensam från svenska kungahuset, tillsammans med hovets presschef, Elisabeth Tarras Wahlberg, till Royal Garden Hotel, där de flesta utländska kungligheterna bor.

En och en halv timme senare klev en helt annan prinsessa ut genom dörren:

Den turkosa tröjan var utbytt mot en glittrande roströd paljettop, till bruna byxor och skyhöga sandaletter, den enkla hästsvansen hade förvandlats till en stram knut.

Tillsammans med bland annat det holländska kronprinsparet, Willem-Alexander och hans Maxima, och sina kusiner, Gustaf och Oscar Magnuson, anlände Victoria i buss till restaurang Bølgen & Moi – och väckte som vanligt uppståndelse bland de församlade fotograferna.

Krogen, som ligger på en av Trondheims mest bortglömda och oansenliga bakgator, var pyntad till fest, med rosa hjärtan, rosenblad och vita Märtha-liljor.

Hela gatan spärrades av

För att festdeltagarna skulle få vara i fred var hela gatan avspärrad och fönstren på övervåningen, där festen hölls, täckta med folie, för att ingen skulle kunna se in.

Allra sist anlände den norska kungafamiljen – under stort jubel:

Drottning Sonja och kung Harald, kronprins Haakon och hans Mette-Marit och förstås, brudparet, prinsessan Märtha Louise och Ari Behn.

Hon i kort svart klänning med mönster i rött och vitt – han i svart kostym med matchande röd näsduk i bröstfickan.

Strax före midnatt lämnade det norska kungaparet restaurangen.

Men festen, som gick i romantiken tecken, pågick till långt in på småtimmarna. Victoria syntes lämna partyt tjugo i tre på morgonen. Tapas – spanska smårätter – stod på menyn och brudparet överraskades bland annat med en specialskriven sång.

Aftonbladet onsdag:

Kerstin Nilsson