Victoria - prinsarnas nya favorit

NYHETER

TRONDHEIM

Varhelst hon styr stegen är han vid hennes sida. Grekiske prins Nikolaos slår gärna följe med kronprinsessan Victoria.

Men det tycks vara han som helst pratar med henne - inte tvärtom.

Hon är bröllopets mest omsvärmade prinsessa och prinsarnas favorit.

Foto: MATS STRAND
OMSVÄRMAD Svenska Victoria är bröllopsfestens mest omsvärmade prinsessa.

Tjugo i tre i går morse lämnade Victoria kompisfesten för Märtha Louise och Ari Behn på restaurang Bølgen & Moi.

I sällskap hade hon prins Nikolaos - som bor på samma hotell.

Vid hennes sida

Och i går, under förmiddagens utflykt till den norska forskningsstiftelsen Sintek och fotbollslaget Rosenborg - vem dök upp vid hennes sida?

Jo, prins Nikolaos, förstås.

Dold bakom mörka solglasögon och med den eviga cigarettstumpen i handen höll han sig vid Victorias sida under en stor del av promenaden.

Men nog såg han mer road ut än hon, även om hon förstås konverserade både honom och kusinerna Gustaf och Oscar Magnuson, prinsessan Christinas två söner, som också var med.

Det är inte första gången prins Nikolaos, son till Greklands ex-kung Konstantin och danskfödda Anne-Marie, slår följe med Sveriges kronprinsessa när Europas unga kungligheter samlas.

Kom ensam

Liksom Victoria är han singel och kom ensam till Trondheim i förrgår.

Hans mormor är drottning Ingrid av Danmark som föddes i Sverige - så Nikolaos och Victoria är faktiskt släkt, om än på långt håll.

I forskningshallen på Sintek bjöds de kungliga på våfflor, gräddade av en robot - något som kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit skrattade förtjust åt.

- Wow! sa Mette-Marit.

Om våfflorna var goda?

- Ja, sa både Victoria och Mette-Marit.

Singelprins kavaljer

Vid kvällens stora festföreställning på Olavshallen i går till brudparets ära hade Victoria en annan singelprins som kavaljer: Spaniens kronprins Felipe, som anlände ensam i eget flyg bara några timmar före föreställningen.

Kronprinsessan Victoria hade en kroppsnära dress i genombruten ljusblå spets på beige botten - tveklöst en av kvällens vackraste.

Inte förrän tjugo över tio, flera timmar efter festföreställningen och norska regeringens mottagning, anlände till sist även prinsessan Madeleine och storebror Carl Philip till Trondheim och Royal Garden Hotel.

Men något festande verkade inte stå på programmet för deras del.

De sparar sig till i dag.

Bröllopsmenyn

TIDIGARE ARTIKLAR

Kerstin Nilsson