Kvinna hittad mördad i sitt hem

Polisen har inga spår efter gärningsmannen

Foto: BENGT KULÉN
VÄNNERNA FANN KVINNAN MÖRDAD Den 31-åriga kvinnan levde ett stillsamt liv i ett lugnt område i centrala Göteborg. Vännerna hittade henne mördad i sin lägenhet. Dådet chockar stadsdelen Landala. Ingen kan påminna sig om att något liknande inträffat i området.
NYHETER

GÖTEBORG

En 31-årig kvinna har hittats mördad i sin lägenhet i ett lugnt område i centrala Göteborg.

Hon var ensamstående och levde ett helt vanligt liv.

Polisen har ännu inga spår efter mördaren.

Polisen spärrade av lägenheten där kvinnan hittades.

- Jag känner alla i huset, men henne lade man aldrig märke till. Hon måste ha varit väldigt lugn och stillsam, säger en granne till Aftonbladet.

Kvinnan saknades av sina vänner sedan hon inte kommit till ett möte lördagen den 11 maj. Tidigare under dagen hade hon hört av sig på telefon och bestämt att de skulle träffas.

Vännerna blev oroliga när hon uteblev och tog sig dagen efter in i lägenheten med en egen nyckel. Där hittade de henne död. Obduktionen har visat att hon blev mördad.

Levde ett vanligt liv

Polisen vill inte uppge hur 31-åringen mördades och har heller inga spår efter förövaren.

De har inte hittat några ledtrådar i kvinnans liv. Enligt uppgifter från vänner och anhöriga levde hon ett helt ordinärt liv.

Kvinnan arbetade på ett dataföretag och var ensamstående, men hade en stor umgängeskrets.

Nu arbetar polisen med att kartlägga tiden före mordet och söker efter eventuella vittnen.

- Vi är angelägna om att komma i kontakt med alla i området kring hennes bostad som kan ha någonting att bidra med. Vi har ganska lite ledtrådar från själva platsen och hennes bostad som kan hjälpa oss på vägen, säger länskriminalens spaningschef Sven Alhbin till Göteborgs Posten.

Stadsdelen chockad

- Vi har fortfarande en del tekniska bitar kvar att undersöka. Men det är ju något som vi ska snacka med en gärningsman om, fortsätter han.

Mordet chockar stadsdelen Landala som anses som ett mycket stillsamt område. Kvinnan bodde i ett renoverat landshövdingehus med fyra uppgångar och ungefär 75 lägenheter.

Hyreshuset är omgärdat av stora och lummiga villaträdgårdar. Ingen kan påminna sig om att någonting liknade inträffat i området tidigare.

- Mord är inte vanligt över huvud taget. Men just med den här bakgrunden är det särskilt ovanligt, säger Alhbin till GP.

Johan Edgar