Självmordsbombare dödad i Tel Aviv

Oroligheterna i Gaza fortsätter

NYHETER

Tidigt på fredagsmorgonen gjorde israeliska trupper en räd i staden Gaza.

Tidigare under natten dödades en självmordsbombare utanför en nattklubb i Tel Aviv.

Oroligheterna i Mellanöstern fortsätter. Ett antal israeliska stridsvagnar och andra militära fordon trängde på fredagmorgonen in över två kilometer på palestinskt område och besköt fabriker i Zeitoun i stadens södra del.

Sprängladdningar placerades i en metallfabrik, en glasfiberfabrik och en träindustri. Byggnaderna totalförstördes enligt vittnen men ingen person kom till skada, skriver TT. Efter attacken som varade i cirka tre timmar drog sig trupperna tillbaka.

Israeliska militärkällor uppgav att en byggnad använd för granattillverkning hade angripits men kunde inte bekräfta förstörelsen av de två andra fabrikerna.

Självmordsbombare dödades under natten

Under natten dödades en självmordsbombare när en sprängladdning utlöstes utanför Studio 49, en populär nattklubb i södra Tel Aviv vid ett-tiden på natten till fredagen.

Inne på nattklubben ska ungefär hundra personer ha befunnit sig, enligt CNN.

Självmordsbombaren besköts av en vakt vid nattklubben när han körde fram en bil mot klubbens ingång.

- En av vakterna öppnade eld mot bilen samtidigt som han knuffade in dem som fanns i närheten genom dörren till klubben, sade Tel Avivs polischef Yossef Sedbon. Bilen exploderade och delar av hemmagjorda sprängladdningar spreds över platsen.

En person som stod utanför nattklubben ska ha skadats lindrigt och två personer chockades, enligt CNN. Självmordsbombaren dog omedelbart i explosionen.

Det är bara tre veckor sedan som en självmordsbombare tog sig in på en klubb söder om Tel Aviv och dödade 15 personer.

Susanna Vidlund, TT