VM-ölen är fixad

Stockholmarna får frukostpilsner till fotbollen

NYHETER

Stockholmarna får ta en frukostöl under fotbolls-VM.

Det beslutet fattade ett oenigt tillståndsutskott i går.

- Bravo. Öl och fotboll på tv hör ihop, säger Julia Pettersson.

Foto: HANNA TELEMAN
SKÅL FÖR VM Martina Eriksson, Anna Hauksson och Sofia Edvardsson spelar alla fotboll. De tänker se så många VM-matcher de kan och tycker tillståndsenheten fattat rätt beslut.

Martina Eriksson, Anna Hauksson, Sofia Edvardsson och Julia Pettersson spelar alla fotboll. Och de tänker se alla matcher de kan. Därför applåderar de beslutet att tillåta ölservering tidiga morgnar under fotbolls-VM.

- Öl höjer stämningen. Och det handlar inte om hur mycket man dricker, säger Martina Eriksson.

Det har Stockholms socialborgarråd Kristina Axén Olin (m) full förståelse för.

- Det känns roligt att de som ser VM som en folkfest kan få ta sig en öl under ordnade former när de tittar på fotboll, säger hon.

Tillståndsutskottet var inte enigt när det fattade sitt beslut. Folkpartiet och vänsterpartiet reserverade sig.

Inte heller kristdemokraternas gruppledare i Stadshuset, Hardy Hedman, tycker att beslutet att servera alkohol under VM är speciellt lämpligt.

- Jag förstår inte varför man ska göra ett undantag för just fotbolls-VM. Kombinationen alkohol och fotboll är inte bra. Jag tror att åskådarna får ut mer av matchen om de inte är påverkade av alkohol, säger han.

Stockholmarna är inte de enda som kommer att kunna ta sig en öl på krogen under fotbolls-VM. I torsdags fattade Uppsala kommun samma beslut.

Här serveras morgonöl under VM

Viktoria Martinsson