Fritt fram på nya Tranebergsbron

...men bilarna får vänta en vecka till

1 av 5 | Foto: ROGER SCHREDIN
CYKLISTERNAS PARADIS Cyklister och gående får husera fritt på nya Tranebergsbron. Men redan den 4 juni släpps bilarna på från Alvikshållet.
NYHETER

Nya Tranebergsbron har öppnats.

Men bara för gående och cyklister.

Om drygt en vecka får även bilarna köra ut på den nybyggda brodelen - men bara in mot stan

Från och med 4 juni räknar Vägverket med att bilisterna från Alvikshållet kan köra på den nya bron in mot stan. Två veckor senare, 19 juni, öppnas också körbanan med trafik från innerstan och ut.

Lastbilsstoppet över

Därmed är det långa stoppet för lastbilar på Tranebergsbron över, och de boende i Bromma kan andas ut när de slipper den tunga trafiken på småvägarna. När den nya, tredje delen av Tranebergsbron nu är klar börjar renoveringsarbetet av den gamla vägbron. Om inget oförutsett inträffar beräknas det arbetet ta cirka ett år.

Tågen flyttas

Någon gång i slutet av 2004 är det dags för den sista brodelen - tunnelbanan - att bli ombyggd. Under tiden flyttas tågen till den då färdigrenoverade mittbron.

Den nya Tranebergsbron med två ombyggda delar och en helt ny del är klar i september 2005 till en total kostnad av cirka 630 miljoner kronor. Den nya södra brodelen har kostat omkring 250 miljoner.

Så har nya bron växt fram - steg för steg

Sven-Anders Eriksson