Jenny ströps till döds

Polisen efterlysernya vittnen till 30-åringens sista dagar i livet

NYHETER

GÖTEBORG

Jenny Holm, 30, ströps till döds i sin egen lägenhet.

I jakten på mördaren går polisen ut med namn och bild.

Polisen hoppas att någon sett henne tillsammans med någon annan person – man eller kvinna.

Foto: privat
HADE MÅNGA VÄNNER Jenny Holm var en vanlig tjej med ett stort kontaktnät av vänner. Det var också vännerna som saknade henne när hon inte dök upp till ett avtalat möte.

Frågetecknen kring vad som hänt kvinnan och varför blir alltfler.

Jenny Holm mördades i sin lägenhet på Ljunggatan i stadsdelen Landala i Göteborg för två veckor sedan. Efter mordet har polisen knackat dörr och pratat med bekanta för att skapa sig en bild av vem hon var och vilka hon umgicks med.

Ingen har sett något

Ingen av grannarna minns något anmärkningsvärt kring kvinnan som jobbade på ett dataföretag och levde vad som verkade vara ett ordinärt liv.

Inga vittnesmål har hittills kunnat reda ut vad som hänt Jenny Holm efter att hon träffat sina kompisar lördagen den 11 maj.

Senare under dagen och på söndagen skulle hon träffa några andra vänner men dök aldrig upp. En väninna med nyckel till lägenheten hittade henne död.

Enligt vad Aftonbladet erfar var dödsorsaken strypning. Däremot är det oklart hur strypningen gått till.

Obduktionen visade enligt rättsläkaren att dödsorsaken inte var naturlig.

Teorier om motivet

Polisen har vissa teorier när det gäller motivet till mordet men ingen tydlig bild av vad som hänt. Därför uppmanar de speciellt dem som sett Jenny Holm i sällskap med någon annan att höra av sig.

– Det gäller både i området den aktuella helgen, 11–12 maj och även tidigare iakttagelser, säger kriminalinspektör Tommy Olausson.

Läs också:

TIDIGARE ARTIKLAR:

Kerstin Danielsson, Annika Sohlander, Zendry Svärdkrona