”Det var otur alltihop”

Komikern Peter Wahlbeck berättar om bråket med den kände skådespelaren

NYHETER

I går morse blev artisten Peter Wahlbeck, 39, misshandlad av en av Sveriges mest kända skådespelare på innekrogen Spy Bar i Stockholm:

- Det var ingen misshandel, det var ett misstag, säger Wahlbeck.

Spy Bars vaktchef Fadde Darwich har en annan version:

- Skillnaden mellan dem och mig är att jag säger sanningen.

Foto: MATTIAS CARLSSON
Komikern Peter Wahlbeck vill tona ned bråket med skådespelaren på Spy Bar i Stockholm. - Det var otur alltihop, säger han.

Konstnären och komikern Peter Wahlbeck, 39, skulle fira i fredags kväll tillsammans med Thorsten Flinck och en annan mycket känd skådespelare.

Firandet slutade med att polisen skjutsade Wahlbeck till Södersjukhuset strax efter fem i går morse.

Peter Wahlbeck hade i fredags vernissage på ett galleri på Östermalm i Stockholm.

Vännen och skådespelaren Thorsten Flinck hade köpt ett av konstverken, "Silja Line kids". På innekrogen Spy Bar i Stockholm träffades Wahlbeck, Flinck och en tredje vän, en av Sveriges mest kända skådespelare.

"Det var ganska roligt"

- Vi känner varandra sen scenskolan och det händer att vi träffas, berättar Peter Wahlbeck, och vi skulle fira vernissagen.

Firandet slutade med att Spy Bar ringde efter polisen, som skjutsade Peter Wahlbeck till Södersjukhuset. Där plåstrade man om honom.

- Det var otur alltihop, men jag tycker det var ganska roligt, säger han.

Är det sant att du bet skådespelaren i armen?

- Ja, jag skulle visa en grej från en av bilderna, "clownförlossningen", jag har på utställningen, förklarar Peter Wahlbeck.

- Det är en videoinstallation där en clown biter av navelsträngen, men när jag visade genom att bita i hans arm missuppfattade han.

- Han tyc

Enligt Wahlbeck råkade skådespelaren putta honom mot en glasskiva, Wahlbeck hamnade så olyckligt att det gick hål på hans vänstra ögonbryn.

- Jag blödde kraftigt, hade jag inte gjort det hade det inte blivit sån uppståndelse.

Slag i huvudet med krycka

- Vi är goda vänner och han är en av Sveriges bästa skådisar. Men han är stor och stark och det är inte lätt för honom alla gånger "

Skådespelaren och vännen Thorsten Flinck, som går med hjälp av kryckor på grund av problem med hälsenan, var också närvarande. Enligt Wahlbeck blev Flinck arg på skådespelaren för att det hände en olycka:

- Flinck slog honom i huvudet med sin ena krycka, det finns en oskriven lag som säger att en komiker måste få ha lite spelrum. Man får inte vara stygg mot en komiker.

Nu är allt utraderat och missförstånden uppklarade.

Enligt Peter Wahlbeck behövde han inte bli sydd och han har inte värk. Dessutom har vännen och skådespelaren ringt och bett honom om ursäkt:

- Som plåster på såren lovade han också att köpa en tavla av mig, säger Peter Wahlbeck.

AFTONBLADET IGÅR:

Ulla-Lene Österholm