Arbetskamraterna på Ericsson chockade

”Hon var trevlig och mycket vänlig”

NYHETER

GÖTEBORG. Jenny Holm, 30, arbetade som dataexpert på Ericssons Göteborgskontor.

- Jag är mycket chockad när jag nu vet att hon är mördad, säger en av hennes arbetskamrater.

Måndagen den 13 maj samlades de anställda på Ericssons kontor på Gårda. Avdelningscheferna informerade om att Jenny Holm, deras arbetskamrat sedan två år tillbaka, var död. Då visste de inte att hon var mördad.

Tisdagen den 21 maj ordnades en minnesceremoni.

- Vi ville göra en värdig ceremoni där hennes arbetskamrater kunde få en chans att hedra hennes minne, säger Jarl Alström, Ericssons företagspastor, och den som ordnade sammankomsten i Ericssons lokaler.

Alla som Aftonbladet pratat med och som umgicks med Jenny Holm beskriver henne som en trevlig och mycket vänlig kvinna. Ett av hennes stora fritidsintressen var sång.

30 kvinnor i kören

Jenny Holm sjöng sedan flera år tillbaka i kören Stella Academica som är knuten till FFS, Filosofiska fakulteternas studentkör, vid Göteborgs universitet. Kören har funnits sedan 1968 och är Sveriges äldsta akademiska damkör.

Kören består av 30 kvinnor fördelade på fyra stämmor.

Jenny Holm sjöng andra altstämman tillsammans med sex andra kvinnor. Övade gjorde de en gång i veckan, omväxlande i universitetets kårhus i centrala Göteborg och på Hvitfeldtska gymnasiet.

Jenny Holm uteblev sällan från repetitionerna.

- Hon var en av dem som syntes och hördes mycket. Hon hade alltid idéer om hur vi skulle göra saker, säger Hanna-Maria Wärn, en av körmedlemmarna.

En annan körmedlem beskriver henne som "en himla glad tjej som pratade med alla".

"Prydlig och fin"

Eftersom körsångarna kom från olika håll och gick varierande utbildningar umgicks de inte så mycket privat. Men ibland repeterade varje körgrupp tillsammans vid sidan av de ordinarie övningarna.

Ulrika Hedberg, som sjöng i samma grupp som Jenny Holm, var en gång hem till hennes lägenhet på Ljunggatan på en sådan repetition.

- Hon hyrde en tvåa i andra hand och den var prydlig och fin, säger hon.

Ingen av hennes körkompisar hade märkt något konstigt eller annorlunda med Jenny den senaste tiden.

Chocken bedövande

Hon var lika öppen och solig som vanligt.

Ingen såg henne med någon person de inte kände igen.

Chocken över det som hänt deras vän är fortfarande bedövande.

- När jag fick veta att hon blivit mördad tänkte jag: Det är inte möjligt. Jag har fortfarande inte fattat det, säger Ulrika Hedberg.

Annika Sohlander, Zendry Svärdkrona

ARTIKELN HANDLAR OM