Jimmies sista ord: "I love you"

Sambon till mördade 25-åringen: Vi hade så mycket planer

1 av 2
SOM EMIL När Jimmie spelade teater som liten fick han vara Emil. Då fick han träffa tv-profilen Fredrik Belfrage.
NYHETER

GULLRINGEN

Livet hade börjat vända för Jimmie Gustafsson, 25. Med flickvännen vid sin sida såg han ljust på framtiden. I helgen mördades han i sitt eget hem.

- Det är ofattbart. Man tror att han ska komma hem snart, säger sambon Marina Gustafsson, 21.

De blev ett par för drygt ett år sedan. "Det sa klick direkt", berättar Marina som träffade Jimmie strax efter att han hade avtjänat ett fängelsestraff för misshandel.

Han hade lämnat det gamla bakom sig och blickade framåt. Han pendlade till Stockholm där han jobbade som anläggningsarbetare, bland annat med att lägga asfalt och rör.

- Och sedan träffade han Marina. Ett sådant framtidsperspektiv han hade. Det var bara lycka, säger Jimmies mamma Susanne Larsson.

Förlovade sig i fjol

I april förra året förlovade sig paret och i juni flyttade de ihop i en lägenhet i ett parhus i Gullringen, nordväst om Vimmerby.

Det var där i sitt hem Jimmie hittades död av en polispatrull i söndags förmiddag. Mordet har troligen ägt rum i hemmet. Glasrutan i ytterdörren var krossad och enligt polisen hade någon brutit sig in.

Polisen vill inte säga hur Jimmie Gustafsson bragts om livet, men inget skjutvapen har använts.

På söndag kväll anhölls en 27-årig man som tillfälligt bor i Vimmerbytrakten. Han är misstänkt för mord, men har inte gjort några medgivanden.

- Han är tidigare straffad för våldsbrott, säger Ulf Karlsson.

Ringde från festen

Mordet ägde rum sent natten till i söndags. I lördags kväll var Jimmie Gustafsson på förfest. Dit ringde fästmön för att säga godnatt.

- Han sa att han var med grabbarna och att han snart skulle åka hem, säger Marina, som själv hade helgpass på behandlingshemmet där hon arbetar.

Men Jimmie följde med vännerna när de fortsatte festen på restaurang i Vimmerby. Klockan fyra på natten väcktes Marina på jobbet, när hon hade vila under jouren, av ett sms-meddelande från Jimmie. Det blev det sista hon hörde av sin fästman.

- "I love you" stod det, berättar Marina.

På söndagen ringde hon hem flera gånger, men ingen svarade. När hon kom till Gullringen fick hon ta emot det fruktansvärda beskedet av sin pappa.

Aftonbladet i går

Malin S Ånell