Carola tröstade skadade Runar

Predikanten tvingades till ny operation efter det svåra benbrottet

1 av 2 | Foto: björn elgstrand
snabbvisit Carola och sonen Amadeus, 4, lämnar S:t Görans sjukhus efter ett 20-minutersbesök hos Runar Søgaard i går. Carolas före detta make och Amadeus pappa tvingades i går kväll till en ny operation efter sitt svåra benbrott i söndags.
NYHETER

Runar Søgaard ligger kvar på sjukhuset.

Där fick han i går besök av Carola Häggkvist och sonen Amadeus.

- Läkarna sa att Runar måste opereras igen, säger Carola.

Kändispredikanten Runar Søgaard, 34, är en hängiven fotbollsspelare. Han spelade i norska Kongsvinger som junior och deltar numera ofta i olika jippomatcher.

I söndags kväll var Runar med i en match mellan lärare och elever på Stockholm Karismacenters bibelskola där han undervisar.

Tacklades bakifrån

Han hade sprungit sig fri och skulle just göra mål när det small.

Tacklingen kom bakifrån och fick högerfoten att vika sig. Runar Søgaard blev liggande på planen med svåra plågor och fördes med ambulans till S:t Görans sjukhus.

"Brolinskada"

Läkarna konstaterade att han drabbats av tre brott i fotleden - en skada som påminner mycket om den som drabbade Runars gode vän Tomas Brolin i landskampen Sverige-Ungern för åtta år sedan.

Søgaard opererades första gången sent i söndags kväll. Då rätades två av de brutna benen till.

Läkarna hoppades länge att det inte skulle behövas ännu en operation. Men förgäves.

Strax efter lunch i går kom Carola och Amadeus på besök. De stannade i 20 minuter och hade tråkiga besked med sig ut i solskenet.

- Runar måste akutopereras. Läkarna kom inte åt det tredje benet i första operationen och hoppades att det skulle glida rätt av sig självt.

"Han vill inte vara kvar"

I går eftermiddag gjordes operationen. Nu måste Runar Søgaard stanna på sjukhuset ytterligare någon dag - lätt omtöcknad av smärtstillande mediciner och frustrerad av tristessen.

- Han vill inte vara kvar i onödan. Han ville åka hem redan i måndags kväll, säger

Carola.

Hon och Runar skilde sig för två år sedan och har gemensam vårdnad om Amadeus, 4.

Hans Österman