”Jag är glad att jag klarade mig”

Djevida Pinjagic, 65, överlevde busskraschen

NYHETER

LINKÖPING

De var nästan ett helt dygn försenade.

Men i går fick 29 av passagerarna i olycksbussen äntligen krama om sina nära och kära hemma i Sverige.

Blåslagna, utmattade och ledsna. Men vid liv.

Foto: TOMMY MARDELL
Äntligen hemma Djevida Pinjagic, 65, möttes av Snjezana, Melita och lilla Edita, 3, när hon i går kom hem till Linköping – ett dygn försenad på grund av bussolyckan i Danmark, men i stort sett oskadd.

– Jag är glad att få se mina barn och att jag har klarat mig utan att ha blivit stympad. Allt hände så plötsligt. Alla blev rädda och började skrika, säger Djevida Pinjagic, 65.

Hon satt på nedervåningen i olycksbussen och klarade sig med bara ett blått öga. Maken Mustafa, 72, ramlade i golvet när bussen körde in i låga plåttaket i den före detta tullstationen.

Men två släktingar som också reste med olycksbussen skadades så pass allvarligt att de fortfarande vårdas på sjukhus i Danmark.

De flesta av Bosnienresenärerna bor i Linköping. Den kommunala krisgruppen i Linköping hade ordnat med psykolog och präst i Bäckagården i går kväll. Mindre grupper resenärer fortsatte till liknande mottagningar i Norrköping och Motala.

Det blev ett känsloladdat ögonblick när far- och morföräldrar fick krama om barn och barnbarn.

– Jag har inte kunnat sova. Men till slut ringde pappa och berättade att han och mamma mådde bra. Och nu är de äntligen hemma! säger Admira Bilalovic.

Katarina Sternudd