”Daniel är så långt från playboy som man kan komma”

Vännerna berättar om kronprinsessans nya pojkvän

NYHETER

En framgångsrik personlig tränare som är populär hos tjejerna.

Daniel Westling är kronprinsessan Victorias nya pojkvän.

– Men han är absolut ingen playboy, säger en av Daniels vänner till Aftonbladet.

Foto: mattias carlsson
Daniel Westling beskrivs av sina vänner som en vanlig, trevlig och intelligent kille. Han lägger all tid på sitt jobb, är noga med kosten och tränar regelbundet. – Han har försökt hålla romansen med Victoria hemlig, säger en vän till Daniel.

Daniel Westling, 28, har träffat kronprinsessan Victoria i några månader. Han arbetar som personlig tränare på det gym som han är delägare i. Det var också så han träffade Victoria.

Under en av lektionerna kom paret överens om att de skulle ses privat.

– Men Daniel har försökt hålla romansen hemlig länge. Att han träffar kronprinsessan är inget som han är mallig över. Han är så långt ifrån en playboy man kan komma, säger en av Daniels vänner till Aftonbladet.

Äger ett gym mitt i city<</h3>

Daniel Westling växte upp i Ockelbo men flyttade till Stockholm 1996 där han snart började arbeta som personlig tränare på flera av gymmen i innerstan.

För ett par år sedan startade han och en kollega gymmet Master Training på Regeringsgatan i centrala Stockholm.

– Han ville lyckas och har satsat precis allt på sitt företag. Han jobbar nästan jämt, säger en vän.

Gymmet är ett av de mest exklusiva i landet, medlemmarna får betala 14 000 kronor i årsavgift. En timmes träning med Daniel kostar ytterligare 400 kronor.

Gymmet är ett favoritställe för den unga societeten, där bland andra prinsessan Madeleine och hennes bästis Louise ”Lussan” Gottlieb tränar ett par dagar i veckan. Det var också Madeleine som tipsade sin storasyster att bli medlem.

Är noga med kosten

Daniel lägger all sin tid på företaget. Han är mån om sin hälsa och tränar varje dag. Han röker inte, dricker sällan alkohol och tänker på vad han äter:

– Beställer han mat på McDonalds ber han att få hamburgaren helt ren i brödet utan tillbehör. Till det dricker han vatten, berättar en källa för Aftonbladet.

Ibland syns han på innekrogen Laroy, men annars spelar han gärna golf med vännerna på klubbar som Ullna och Fågelbro. Daniel har handicap 5, men kämpar för att sänka det.

– Det är en intelligent och snäll kille. Han känner inte några av Victorias vänner sen tidigare och han har aldrig träffat hennes ex-pojkvän Daniel Collert, berättar en uppgiftslämnare för Aftonbladet.

Daniel kör en röd, sportig Alfa Romeo av nyare årsmodell. Han har fyra betalda parkeringsböter och en dom för fortkörning.

Den 5 juli 2001 körde han i 140 km/tim på en 110-väg. Det kostade honom 1 600 kronor i böter.

Victoria har vid flera tillfällen varit hemma hos Daniel, som bor i ett gårdshus på en av Stockholms mest fashionabla gator i innerstaden.

”Han strular aldrig”

– Daniel har inga som helst bekymmer att få uppmärksamhet från tjejer.

– När han är ute är det alltid någon som stöter på honom. Men han strular aldrig omkring, berättar en av Daniels kompisar.

För ett år sedan hade Daniel ett kortare förhållande med en tjej från Lidingö. Den romansen rann ut i sanden .

Vid 19-tiden i går träffade Aftonbladets utsända Daniel Westling vid hans bostad. Han dubbelparkerade sin Alfa Romeo på gatan innan han snabbt försvann in genom porten.

– Jag har inga kommentarer.

En kvart senare kom han ut och körde iväg i hög hastighet utan att säga ett ord.

Daniel Nyhlén, Andreas Harne