Här är vägkrogen med flest anmärkningar

”Vi städar kanske inte varje dag”

Foto: Anders Carlsson
Smuts och fimpar i köket var några av de saker det anmärktes på.
NYHETER

”Risken för matförgiftning på grund av bakterier i köket är mycket stor.” Det är en av flera anmärkningar Vägbaren fått.

– Vi städar kanske inte varje dag men flera gånger i veckan, säger delägare Lars Åström.

Den 9 april inspekterade Robertsfors kommun vägkrogen Vägbaren i Bygdeå.

Anmärkningarna blev många: smuts och fimpar i köket, matvaror som förvaras oförpackade.

– Allt är åtgärdat nu. Vi har tyvärr haft många anmärkningar. Men det är bra, på så sätt vet vi vad som ska göras, säger Lars Åström.

Krogens dåliga skick vid inspektionen beror enligt Lars Åström på den tidigare ägaren.

– Vi tog över restaurangen i april. Den var väldigt nedgången då.

Lars Åström anser att många anmärkningar är överdrivna. Bland annat hittades svartmyror i serveringen. En påstådd följd av den dåliga hygienen.

– Svartmyror har ingenting med hygien att göra. De kommer vad man än gör. Vi har anlitat skadedjursbekämpning, nu har myrorna försvunnit, säger Lars Åström.

Vägbarens gäster består främst av lastbilschaufförer och lunchgäster. En och annan turist tittar även in på en bit mat.

– Vi har aldrig haft någon gäst som har klagat, säger Lars Åström.

Carl Hjelm