Burgerjätten nästan prickfri

NYHETER

McDonalds vägrestauranger får inga eller få anmärkningar av kommunerna.

– Våra egna krav är högre än de kommunen ställer på oss, säger Stefan Douhan, chef på McDonalds i Lindvreten.

Foto: Sven-Olof Englund
Stefan Douhan är chef på McDonalds i Lindvreten.

Kommunens inspektioner av McDonalds vägrestauranger visar att standarden generellt är hög. Endast vid ett fåtal tillfällen har kommunerna haft anmärkningar.

– Det handlar om vår överlevnad att gästerna ska känna att de inte blir matförgiftade, säger Stefan Douhan.

McDonalds har ett internt kontrollprogram. De dagliga rutinerna innebär att en checklista prickas av. Vissa kontroller görs tre gånger om dagen, exempelvis av grill- och köttemperatur.

– Dagliga rutiner, tydlighet och uppföljning är viktiga för att restaurangen ska hållas fräsch. Händer det något i min restaurang drabbar det hela McDonalds-kedjan, säger Stefan Douhan.

Kvaliteten på McDonalds i Lindvreten har kontrollerats två gånger. Först i november i fjol då de nya lokalerna godkändes. Efter det – i början av juli – togs ett glassprov som visade sig vara tjänligt.

Stefan Douhan välkomnar fler och bättre kontroller.

Carl Hjelm