Världens äldsta person?

Indisk kvinna påstår att hon är 130 år

NYHETER

Devki Devi, från Himachal Pradesh i norra Indien, hävdar att hon är världens äldsta person. Hon säger att hon är 130 år. Som bevis på sin ålder har hon sin son, 102 år gammal.

Hennes syn är inte densamma som förr, och hon har lite svårt att röra sig, men annars är det inget fel på Devki Devi. Inte dåligt för en kvinna med den ansenliga åldern på 130 år.

Rekordet är slaget

Enligt rekordböckerna är världens äldsta kvinna en kinesiska på 114 år. Men nu hävdar jurister i Indien att rekordet är slaget – och det med råge.

Deepak Mishra, advokat, säger:

- Hennes barnbarn är en 80 år gammal sekreterare som arbetar på mitt kontor och hennes son är 102 år. Med dessa fakta behöver man inga skrivna dokument för att förstå hennes ålder.

Mjölk är hemligheten

Devki bor i en by i bergen i norra Indien. 20 av hennes grannar är över 70 år och i samma by finns två andra personer som passerat hundraårsstrecket, uppger Reuters.

Devki hävdar att hemligheten bakom hennes höga ålder är de två glas med mjölk som hon dricker och det indiska bröd som hon äter varje dag. Att hon fött 13 barn har också spelat in. Hon menar att barnen hållit henne alert.

Advokater undersöker nu Devkis familjeträd för att få fram bevis för hennes ålder. Saknas bevis kommer hon aldrig in i någon rekordbok.

Men det rör inte Devki i ryggen. Efter 130 år räcker det med en eftermiddagslur, det är betydligt mer njutbart.

Webb-tv