Japan: Oxtunga ny smak på glass

Listan på de nya smakerna

NYHETER

Skulle du kunna tänka dig att äta glass som smakar krabba, kyckling eller oxtunga? Det är vad besökarna på en utställning i Japan får prova på.

Det är under en pågående glassutställning i Tokyo som besökarna får testa de nya läckerheterna. Ål eller oxtunga är exempel på nya smaker på glass, enligt tidningen Manichi Daily News som skriver följande om bläckfisksmaken:

”Japanerna har lyckats ta fram överraskande variationer på nyttjandet av bläckfisk, allt från att vara en delikatess till porrfilmsrekvisita. Inte undra på att bläckfisken har hittat sin väg till glassen.”

Det finns många köttsmaker men även vegetarianer har chans att prova på den matigare glassen. Majs, sötpotatis och stekt aubergine är exempel på smaker för den som föredrar grönsaker. Enligt Manichi Daily News var det bara en fråga om tid innan den så populära stekta auberginen skulle smaksätta japansk glass.

Den som föredrar lite starkare smak kan prova wasabi-glassen som ska passa alldeles utmärkt även i glass. Wasabi som är en stark krydda, serveras annars främst till de japanska rätterna sushi och sashimi.

Utställningen pågår till den trettionde september.

De nya smakerna:

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM