Handikappad man ihjälslagen med marmorbrödkavel

Hemhjälpen mördade honom

NYHETER

Den handikappade mannen satt och drack kaffe i sitt hem med hemhjälpen när han mördades. Den 31-åriga kvinnan slog ihjäl honom med brödkaveln.

Nu är kvinnan åtalad för dråp.

Tvåbarnsmamman arbetade som hemhjälp. En dag satt hon och den handikappade pensionären Niels Kathborg som vanligt och tog en kopp kaffe tillsammans i hans hem i Silkeborg, Danmark.

Kvinnan hade tagit med sig sin marmorkavel hemifrån. Den plockade hon fram och slog ihjäl mannen med den mitt på blanka förmiddagen, skriver den danska tidningen BT.

Pensionären försvarslöst offer

Hon slog och slog med kaveln mot hans huvud. Sedan slutade hon och stoppade ner kaveln i handväskan. Niels Kathborg, 66 år, var ett lätt byte för kvinnan. Han hade fått både hjärnblödningar och blodproppar och hade ingen möjlighet att fly undan. Han fick svåra blödningar i hjärnan, brott på kraniet samt brutna fingrar och otaliga blåmärken.

En annan hemhjälp hittade honom senare och tillkallade ambulans. Han avled på sjukhuset.

Kvinnan stal 600 kronor ur mannens plånbok. Pengar tros vara ett av motiven till dådet då det gick rykten om att mannen förvarade det mesta av sina pengar i hemmet.

Besökte flera gamla på morddagen

Innan dådet hade hon besökt en annan pensionär i området.

- Det kunde lika gärna ha varit jag, säger Børge Mogensen till BT.

Även han satt och fikade med kvinnan, bara några timmar innan hon mördade Niels Kathborg. Børge Mogensen är chockad över det som har hänt. Han kunde aldrig i livet tro att kvinnan var i stånd till ett sådant dåd.

- Vi satt här vid fönstret och drack kaffe och pratade efter att hon hade lagat mat till mig. Hon var alltid mycket söt och log ofta. Hon pratade mycket, berättar han.

Susanna Vidlund